Valóságos lett a kéz is a virtuális térben

2016.01.04. 16:58

Kreatív okoskütyükkel és új virtuális valóság eszközzel is készül a héten a Samsung. A viselhető termékek előre törnek.

Három olyan terméket is bemutat a héten kezdődő CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón a Samsung, amelyek egyelőre még csak fejlesztési fázisban vannak.

Welt, okosöv

Az egyik egy hétzkönapi övnek tűnő viselhető kütyü, ami viselője derékbőségének megőrzésében segít. A WELT nevű egészségügyi okoseszköz egy okosszenzoros technológiát használ ahhoz, hogy folyamatos méréseket készítsen.

Alakunk megőrzésében segít majd az okosövForrás: Samsung

Figyelemmel kíséri, hogy a tulajdonos mennyi időt töltött ülve, hány lépést tett meg, milyenek a táplálkozási szokásai,ezeket az adatokat pedig okosórára, vagy telefonra küldi kielemzésre. A hozzá készült app ezek után személyreszabott javaslatot készít a derékbőség megőrzéséhez.

rink, a drónvezér

Egy kézmozgáson alapuló vezérlőt, a rinket is megnézhetik a látogatók Las Vegasban, ami a cég virtuális valóság (VR) eszközeihez érkezik. Segítségével a felhasználó kényelmesebben, csupán a keze használatával irányíthatja a virtuális tartalmakat, legyen az videojáték vagy más applikáció. Ezzel pedig az élmény is valóságosabb.

TipTalk, a tisztább hangért

A TipTalk nevű aprócska kütyü a telefonhívások tisztaságát, és biztonságát szavatolná. Ez egy karóraszíjhoz hasonlító, viselhető okoseszköz, amit akár egy meglévő hagyományos, illetve okosórához is felcsatolhatunk.

Lényege, hogy a felhasználó fülhallgató, illetve headset nélkül, csupán az ujja füléhez érintéséhez hallhatja az okoseszközökből, például telefonból és okosórából érkező hangokat.

A TipTalk egy karóra szíjára hasonlítForrás: Samsung

Ez a megoldás nem csak fokozza a telefonhívások tisztaságát, de nyilvános, zajos környezetben, például koncertteremben, vagy építési területen is tökéletesen tudunk beszélgetni, ígéri a gyártó. "A TipTalkon keresztül végzett hívás esetén biztosak lehetünk benne, hogy senki nem hallgatja ki beszélgetésünket." Okostelefonhoz csatlakoztatva akár a szöveget is hangos beszéddé alakíthatjuk, és meghallgathatjuk.

Miniprojektek cégen belül

A termékek a cég CreativeLab innovációs programja keretében jöttek létre. A kezdeményezés az alkalmazottak saját, kreatív ötleteinek enged teret. A 2012-ben alapított C-Lab már több mint 100 ötletet támogatott: ebből 70 megvalósult, 40 pedig fejlesztés alatt áll.

Kilenc olyan magas piaci potenciállal rendelkező projekt volt, melynél a Samsung segítette munkatársait, hogy a cégtől függetlenül, saját startupot hozzanak létre.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

ez várható a 2016-os cesen