Szupervékony ThinkPadekkel izzít a Lenovo

2016.01.04. 18:20

Rendkívül erősnek ígérkezik az idei ThinkPad termékskála: az X1 portfólióban a világ első, OLED kijelzős, alakítható táblagépe, egy moduláris hibrid eszköz, és egy újjászületett ultrabook is van.

Bemutatta idei ThinkPad modelljeit a Lenovo, amelyek az X1 portfólió részét képezik. A cég idén moduláris hibriddel, OLED kijelzős táblagéppel, és még könnyebb ultrabookkal bővíti az üzleti ThinkPadek sorát.

A készülékeket az idei CES (Consumer Electronics Show) kiállításon mutatja be a cég - további információk a héten derülnek ki.

ThinkPad X1 tablet

A ThinkPad X1 táblagépet moduláris felépítése teszi különlegessé. Ennek köszönhetően a tablet bepattintható modulokkal bővíthető, amivel növelhető az üzemidő, vagy bővíthetők a táblagép képességei.

A Presenter Module például egy projektort és HDMI portot tartalmaz, míg a 3D Imaging Module egy Intel RealSense 3D kamerával van ellátva, így alkalmas a 3D-szkennelésre. A harmadik modul felével növeli a 10 órás üzemidőt.

Modulokkal alakítható projektorrá a ThinkPad X1 táblagépForrás: Lenovo

Az eszközhöz tartozik egy dokkolható billentyűzet, ami a klasszikus ThinkPad kialakítást követi. A táblagép ezzel együtt összesen 1,1 kilogrammot nyom. Ez az első olyan windowsos táblagép, amiben van LTE-A támogatás.

Specifikációk

Kijelző: 12 colos
Felbontás: 2160x1440
Processzor: Intel Core m
Egyéb: LTE-A támogatás
Üzemidő: 10 óra, modullal 15-re bővíthető
Portok: HDMI és USB 3.0 portok, C-típusú USB aljzat
Ár: 899 dollár

ThinkPad X1 Yoga tablet

Még egy alakítható hibrid eszköz van a kínálatban, az ultrabook és táblagép keverék ThinkPad X1 Yoga. Ez a világ első, OLED kijelzővel ellátott átalakítható eszköze.A Samsung által gyártott panel gazdagabb színeket és mélyebb feketéket ígér, a 14 colos kijelző 360 fokban visszahajtható.

Ez az első OLED kijelzős, átalakítható táblagépForrás: Lenovo

Az érintőkijelző mellett egy aktív tollal is navigálható az eszköz, ami használaton kívül a készülékházban töltődik. A billentyűzet a Lift and Lock technológiát használja, amivel a billentyűk visszahúzódnak akkor, ha tablet módban használjuk a gépet.

Specifikációk
Kijelző: 14 colos, OLED
Felbontás: 2560 x 1440 pixel
Processzor: Interl Skylake-U
RAM: 16 MB, belső tárhely: max. 1 terabájt
Csatlakozók: három USB 3.0 port, microSD olvasó
Súly: 1,27 kilogramm
Méret: 1,67 centiméter vékonyság
Ár: 1449 dollár (IPS-es modellek), OLED paneles változaté még nem ismert
Megjelenés: Január

ThinkPad X1 Carbon ultrabook

A ThinkPad X1 Carbon ultrabookot a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti ultrabookjaként definiálja a cég, amit a felhasználók visszajelzései alapján szabott át az idei szériára. Az elegáns eszköz tárolókapacitását és memóriáját is növelték, bővítették annak megjelenítési lehetőségeit, és 1,18 kilogrammra csökkentették súlyát. A hardver az X1 Yogáéval megegyező.

Specifikációk
Kijelző: 14 colos
Felbontás: 2560x1440 pixel
Processzor: Qualcomm Snapdragon X7 LTE modem
Tároló: 1 terabájt Samsung NVME PCl SSD tároló
Méret: 1,65 centiméter
Súly: 1,8 kilogramm
Csatlakozók: három darab USB 3.0, Ethernet és Mini DisplayPOrt, HDMI
Megjelenés: február
Ár: 1299 dollár

ThinkCentre X1 all-in-one számítógép

A Lenovo a világ egyik legvékonyabb asztali gépének szánta a ThinkCentre X1 AIO modellt, ami mindössze 11 milliméteres, alumínium kialakítású.

Így olyan vékony, mint egy notebook. Tükröződésmentes, 23,8 colos kijelzőt kapott, ami fényes képet ígér minden szögből. Nagy hangsúlyt fektetett a cég a porral szembeni ellenállásra.

A legvékonyabb asztali gépnek szántákForrás: Lenovo
Specifikációk
Kijelző: 23,8 colos
Felbontás: 1920x1080 pixel
Processzor: Interl Core i7
Memória: 16 GB
Videókártya: Intel HD Graphics 520
Tárolóhely: 500 gigabájt HDD
Portok: 5 darab USB 3.0, opcionális kártyaolvasó, LAN
Ár: 1,049 dollár
Megjelenés: március

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

ez várható a 2016-os cesen