Elfér a tenyerünkben a világ legkisebb kamerás drónja

2016.01.06. 08:02

Hihetetlenül apró és könnyű a világ legkisebb kamerás drónja. A szerkentyűvel nem csak videókat és képeket lehet rögzíteni, de élő közvetítésre is alkalmas.

Élő közvetítésre és videófelvételre is képes a világ legkisebb kamerás drónja - jelentették be az eszközt az idei CES kütyüexpón.

Az Axis Vidius rendkívül apró: mindössze 43x43 milliméter, magassága pedig 23 milliméter. Mivel súlya is csak 250 gramm, ezért az amerikaiaknak még regisztrálniuk sem kell a Szövetségi Légügyi Hatóságnál (FAA).

A drón két módon is irányítható. Egy alkalmazással okostelefonról és táblagépről, valamint egy vezeték nélküli kontrollerrel.

Olyan pici, hogy elfér a tenyerünkbenForrás: Axis Drones

A négypropelleres apróság 5-7 percig repül a levegőben egy töltéssel, ehhez 20 percig kell tölteni USB-n keresztül. Reptetés közben wifi kapcsolattal közvetíthet élőben a felhasználó, és 420p felbontású videókat, vagy fotókat készíthet.

Látványosabb felvételekre képes a levegőben végrehajtott trükkökkel: ha aktiváljuk a Trick Mode-ot, 360 fokban átfordul és bukfencezik. Hogy a sötétben se vesszen nyoma az apróságnak, ledes világítást kapott. 

Szállítása január 29-én kezdődik, ekkor 95 dollárba (28 ezer forint) fog kerülni. Az előrendelők még 75 dollárért (22 ezer forint) juthatnak hozzá január 7-től.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről! 

drónok a techbázison