Elfér a tenyerünkben a világ legkisebb kamerás drónja

drón axis vidius
Olyan pici, hogy elfér egy tenyérben
Vágólapra másolva!
Hihetetlenül apró és könnyű a világ legkisebb kamerás drónja. A szerkentyűvel nem csak videókat és képeket lehet rögzíteni, de élő közvetítésre is alkalmas.
Vágólapra másolva!

Élő közvetítésre és videófelvételre is képes a világ legkisebb kamerás drónja - jelentették be az eszközt az idei CES kütyüexpón.

Az Axis Vidius rendkívül apró: mindössze 43x43 milliméter, magassága pedig 23 milliméter. Mivel súlya is csak 250 gramm, ezért

az amerikaiaknak még regisztrálniuk sem kell

a Szövetségi Légügyi Hatóságnál (FAA).

A drón két módon is irányítható. Egy alkalmazással okostelefonról és táblagépről, valamint egy vezeték nélküli kontrollerrel.

Olyan pici, hogy elfér a tenyerünkben Forrás: Axis Drones

A négypropelleres apróság 5-7 percig repül a levegőben egy töltéssel, ehhez 20 percig kell tölteni USB-n keresztül. Reptetés közben wifi kapcsolattal közvetíthet élőben a felhasználó, és 420p felbontású videókat, vagy fotókat készíthet.

Látványosabb felvételekre képes a levegőben végrehajtott trükkökkel: ha aktiváljuk a Trick Mode-ot,

360 fokban átfordul és bukfencezik.

Hogy a sötétben se vesszen nyoma az apróságnak, ledes világítást kapott.

Szállítása január 29-én kezdődik, ekkor 95 dollárba (28 ezer forint) fog kerülni. Az előrendelők még 75 dollárért (22 ezer forint) juthatnak hozzá január 7-től.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!