Szerdától előrendelhető az Oculus Rift

a Facebook virtuális valóság céget vett, Oculus Rift, Oculus VR
An attendee wears an Oculus Rift HD virtual reality head-mounted display at he plays EVE: Valkyrie, a multiplayer virtual reality dogfighting shooter game, at the Intel booth at the 2014 International CES, January 9, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO /ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Szerdától megválthatjuk jegyünket a rég várt virtuális valóságba: január 6-tól előrendelhetővé válik az Oculus Rift sisak. 
Vágólapra másolva!

Január 6-án, szerdán indul az előrendelés az Oculus Rift virtuálisvalóság-sisakra. Az előrendelők két VR-játékot is kapnak a sisak mellé, az Eve: Valkyrie és a Lucky's Tale programokat.

Pontos megjelenési dátum még nincs, eddig annyit lehetett tudni, hogy 2016 első negyedévében gördül ki a végleges verzió. A kézmozgáskövető Oculus Touch kontroller megjelenését nemrég az év második felére halasztotta a cég, így a sisak mellé egy Xbox One kontrollert postáznak egyelőre.

Idén a mi otthonunkba is beköltözik Forrás: AFP/Robyn Beck

A pontos ár is rejtély még. Az Oculus tavaly októberben úgy nyilatkozott, hogy a fogyasztói verzió drágább lesz, mint a 350 dolláros (körülbelül 100 ezer forintos) fejlesztői csomag, de a megfizethető kategóriába tartozik majd.

Brendan Iribe, a cég vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy

körülbelül 1500 dollárból (433 ezer forintból) vehetünk Oculus Riftet és egy hozzá szükséges, erős PC-t.

Erős gép kell hozzá

A Facebook által felvásárolt Oculus tavaly elárulta, hogy milyen hardver kell a VR-élmény élvezetéhez, az nVidia pedig az idei CES kütyüexpón indítja el saját programját, a GeForce GTX VR Readyt. Ezzel próbálnak segíteni a játékosoknak abban, hogy a VR-élményhez elégséges PC-t rakjanak össze.

A VR Ready Program márkajelzést azon alkatrészek dobozára rakja rá a gyártó, amelyek eleget tesznek a VR követelményeinek. A cég komplett konfigurációkat is összeállított azoknak, akik biztosra akarnak menni.

A Geforce GTX VR Ready program gépigénye

Processzor: Intel Core i5- 4590 vagy jobb
Memória: 8 GB RAM
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 970, laptopon: NVIDIA GeForce GTX 980
Operációs rendszer: Windows 7 SP1
Portok: két darab USB 3.0, egy darab HDMI 1.3 port

Az nVidia szerint

csak 13 millió olyan PC lehet jelenleg a világon, ami elég erős a virtuálisvalóság-játékokhoz.

Bár ez nagy számnak tűnik, valójában csak egy százalékát teszi ki a világ összes számítógépének.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!