Hadat üzentek az Apple-nek és a Samsungnak is

huawei ces2016
Kevin Ho, president of the Handset Product Line of Huawei Consumer Business Group (BG), presents new women's versions of the Huawei Watch at a press conference on CES Press Day, January 5, 2016 in Las Vegas, Nevada ahead of the CES 2016 Consumer Electronics Show. AFP PHOTO / DAVID MCNEWĘ / AFP / DAVID MCNEW
Vágólapra másolva!
A Huawei egyre dominánsabb az okostelefonok piacán, már csak a Samsung és az Apple előzi meg. A cég az új iPhone-t kihívó Mate 8 csúcsmodellel folytatja a hódítást.
Vágólapra másolva!

A CES kütyüexpón mutatta be Mate 8 nevű zászlóshajóját a Huawei, amit korábban már leleplezett egy kínai rendezvényen. A csúcskategóriás készülék hatalmas, 6 colos méretével

a Samsung S6 Edge Plust, és az iPhone 6S-t hívja ki.

A nagy méret eddig bevált a gyártónak: a Huawei Mate 7-ből augusztusig ötmillió darab kelt el, a tervezett egymillió helyett.

Az óriás mobil egyik kiemelt előnyeként említi a kínai cég, hogy gyorstöltési technológiájával elég 30 percig tölteni, hogy utána egy napig bírja normál használat mellett -

ez 105 százalékkal gyorsabb, mint az Apple telefonoknál.

Az alumíniumborítású, kerekített üveglappal ellátott készülékben a gyártó legújabb, nyolcmagos Kirin 950 lapkakészlete dolgozik, amiben 4-4 Cortex-A72, és Cortex A-53 mag van.

Hatalmas a Mate 8 Forrás: Huawei

Egy új generációs ujjlenyomatolvasót is kapott az eszköz, ami 10 százalékkal hatékonyabban azonosít, mint az eddigi leolvasók, és kétszer gyorsabb vele a feloldás.

Az első külföldi visszajelzések alapján a prémium dizájn, az erős processzor és a jól teljesítő kamera vonzóvá teszi az eszközt, míg a kijelző nem sikerült túl jóra. A cég saját, Android Marshmallow 6.0-ra húzott felületéhez (Emotion UI) is nehéz hozzászokni.

A Digital Trends szerint a Mate 8 felveheti a versenyt a két nagy konkurens készülékeivel, míg a The Verge bár elégedett volt az eszközzel, nem találja kiemelkedőnek.

Ezt tudja a Huawei Mate 8

  • Operációs rendszer: Android Marshmallow 6.0, EMUI 4.0 UI
  • Kijelző: 6 colos, Full HD
  • Méretek: 80,6 mm x 157,1 mm
  • Processzor: Kirin 950 chipset
  • Memória: 3 vagy 4 gigabájt
  • Tárhely: 32/64/128 gigabájt (micro SD-vel bővíthető)
  • Előlapi kamera: 8 megapixeles
  • Hátlapi kamera: 16 megapixeles
  • Akkumulátor: 4000 milliamperórás (2,5 napos üzemidőt ígér a gyártó)

A Mate 8 január végétől lesz kapható nálunk, 200 ezer forintos javasolt bruttó fogyasztói áron. A vásárlók ezüst (moonlight silver) és szürke (space grey) árnyalatok közül választhatnak.

Elegáns óriás Forrás: Huawei

Retteghet az Apple?

A Huawei megerősítette helyét a világ harmadik legnagyobb okostelefongyártójaként, mára csak az Apple és a Samsung előzi meg.

A cég vezérigazgatója, Richard Yu azt állította a CES-en tartott beszédében, hogy

a Huaweinek jó esélyei vannak arra, hogy 2018-ra mindkét vállalatot lenyomja.

A cég 2015-ben már 108 millió okostelefont szállított ki a kereskedőknek (ez nem a fogyasztókhoz került készülékek száma), ami 44 százalékkal jobb, mint a 2014-es eredmény.

Ennél beszédesebb, hogy az előző üzleti évhez képest 70 százalékkal nőtt a fogyasztói üzletág éves bevétele, meghaladva a 20 milliárd dollárt.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!