A Microsoft okosórájával irányíthatjuk az autót

2016.01.07. 13:00

Ugyan nem lehet még úgy hívni a kocsit, mint a Knight Riderben, de minden mást már tud a rendszer. Hangparancsokkal kinyitható az autó.

Évről-évre nagyobb figyelmet kapnak az autók a CES kütyürendezvényen, és ez idén is meglátszik: a Ford kocsiból vezérelhető drón után most a Microsoft állt össze a Volvóval, hogy az autókat okosórával lehessen irányítani.

A Volvo járműveit a nemrég megjelent Microsoft Band 2-vel lehet majd vezérelni a "Volvo on Call" applikáció (Android, iOS, Windows) segítségével.

A Microsoft Ban 2 órájával nyithatóak ki a Volvo autóiForrás: volvo

A Band 2 hangutasításokkal képes kinyitni, és bezárni a kocsi ajtaját, navigációt elindítani, vagy akár a klímát átállítani. Az okosórával ezen kívül a lámpákat is bekapcsolhatjuk, és a dudát is megszólaltathatjuk, ha például nem találjuk a parkolóban a kocsit.

Egyelőre nincs pontos lista, mely Volvo autókkal lesz kompatibilis a rendszer, viszont azt már most tudni, hogy a funkciót idén tavasszal tervezik elindítani.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről! 

Még több Ces 2016