Ez lenne az Apple Watch legnagyobb kihívója?

fitbit blaze ces2016
The new FitBit Blaze is seen at a press conference on CES Press Day, January 5, 2016 in Las Vegas, Nevada ahead of the CES 2016 Consumer Electronics Show. Fitbit on January 5unveiled its "smart fitness watch," aiming to get into the growing smartwatch segment with upgraded fitness tracking features. The company, which leads the wearable tech market with its wrist-worn trackers but is being challenged by the rise of smartwatches from Apple and others, said its $199 Fitbit Blaze watch was available for pre-order and would be in retail stores globally in May. AFP PHOTO / DAVID MCNEW / AFP / DAVID MCNEW
Vágólapra másolva!
Bemutatta új okosóráját a fitneszpántok királya: veszélyben van az Apple Watch dominanciája?
Vágólapra másolva!

Izgalmas bejelentéssel indult neki a 2016-os CES-nek a Fitbit: érkezik a Fitbit Blaze okosóra. A cég fitneszpántjai óriási népszerűségnek örvendenek az Egyesült Államokban, és azon kevés viselhető okostermékek közé tartoznak, melyek

népszerűbbek az okosórák piacát domináló Apple Watchnál.

A Blaze azonban ránézésre már egyáltalán nem karkötő, hanem óra, bár most is a mozgás, és a fitneszfunkciók élveznek elsőbbséget.

Így néz ki a Fitbit Blaze Forrás: Fitbit

A cég "okos fitneszórának" nevezi, és állításuk szerint akkor is tökéletes, ha a városba megyünk vele, nemcsak akkor, ha az edőzeterembe. Ez a cég első olyan készüléke, mely személyre szabható érintőkijelzővel érkezik, és számtalan digitális előlappal.

A Fitbit Blaze mindenre képes, amit egy ilyen terméktől elvárnánk:

van benne természetesen GPS, pulzusmérő, lépésszámláló is.

Emellett a korábbi Fitbit termékekkel ellentétben ezzel már a zenelejátszást is vezérelhetjük, fogadhatunk hívásokat, és bizonyos értesítéseket is megjelenít, ám ezen funkció jócskán elmarad az Android Wear és az Apple Watch készülékektől.

Hétköznapi viselethez is tökéletesen passzol Forrás: Fitbit

Árban viszont szintén elmarad tőlük szerencsére:

a Fitbit Blaze Európában 230 euróba, azaz körülbelül 72 ezer forintba kerül majd,

a hivatalos honlap szerint az előrendelők már márciusban hozzájuthatnak az órához. A Balze tavasszal jelenik meg hivatalosan.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!