Megint brutális leépítés lesz a Yahoo-nál

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatónője
Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatónője
Vágólapra másolva!
Összecsaptak a hullámok az eddig is fuldokló Yahoo feje felett. A részvényesek eltüntetnék Marissa Mayert a vezetői székből, a dolgozók pedig újabb brutális leépítésre számítanak.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású szervezeti átalakítást tervez a Yahoo, emiatt brutális leépítés lesz a cégnél. A dolgozók "legalább 10 százalékát" elbocsátják – állítják a belsős források. Ez

több mint ezer alkalmazottat érint,

és már az első negyedévben megtörténhet a leépítés.

Egyaránt rúgnak ki embereket a média üzletág, az európai tevékenységekért felelős, és informatikai részlegekről - az átstrukturálás mélyreható lesz.

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatónője Forrás: AFP

Az elmúlt években már rengetegszer volt példa leépítésre a cégnél. 2012-ben még 14 ezer alkalmazott dolgozott a Yahoo-nál, mostanra több mint 10 ezren maradtak. A további 10 százalékos elbocsátás után már csak kilencezer ember maradhat.

Marissát is eltüntetnék

Az elmúlt hónapokban pattanásig feszült a cég és részvényeseinek kapcsolata. Az egyik nagyrészvényes egyenesen azt szeretné,

ha Marissa Mayer helyett más ülne a vezetői székbe,

és két lehetséges utódot is megjelölt: a korábbi Yahoo-vezetőket, Ross Levinsohnt, és Jacqueline Resest.

Egy másik befektető szerint pedig az lenne az optimális, ha csak háromezren dolgoznának a cégnél.

A vezérigazgatónő három és fél éve kapta meg a pozíciót, a cégnek azóta sem sikerült növekednie. A Yahoo ugyan több kisebb vállalatot is felvásárolt időközben, piaci értéke stagnál.