Új csevegőapp őrjítette meg a chatelőket

2016.01.11. 10:41

Új üzenetküldő alkalmazásért rajonganak az Egyesült Államokban: veszélyben van a Facebook Messenger dominanciája?

Egyetlen hétvége alatt egy új chat-alkalmazás lett az egyik kedvenc az Egyesült Államokban. A Peach (magyarul barack) nevű alkalmazás a Vine készítőinek új ötlete. Lényegében a saját, apró közösségi hálózatunk, melybe csak a közeli barátokat engedjük be.

A Peach fejlesztői egy olyan appot akartak létrehozni, melyben mindenki egy rendszerben lehet azokkal a személyekkel, akikkel mindent meg szeretnének osztani. Épp ezért nem is lehet privát beszélgetést kezdeményezni: a gondolatokat lehet megosztani, vagy úgy üzengetni, hogy minden egyes mondatot lát az adott, szűk baráti társaság. 

Az alkalmazás a számunkra legfontosabb emberekre koncentrálForrás: Peach

Az alkalmazáson keresztül persze küldhetünk egymásnak hivatkozást, képet és akár gifeket is. Persze ezeket a többi csevegőapp is tudja. A Peach lényege nem is ebben rejlik: az egyedi közösségi élmény és a letisztult, játékos dizájn miatt lett ilyen gyorsan, ennyire felkapott.

Az appban rajzolhatunk is egymásnak, és zenét küldhetünk a csoportnak. A Peach mindössze 72 óra alatt akkora divat lett, hogy már az első "hírességek" is elkezdtek megjelenni. Tim Cook Apple-vezértől kezdve Taylor Swiften át van rengeteg celeb: nagyrészük azonban csak rajongó, aki szeretne másnem a csevegőappban kedvencévé válni.

Jó hír, hogy az alkalmazás már a magyar App Store-ban is elérhető, méghozzá ingyenesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK