Még több csevegőappot lehetetlenít el a Facebook

telegram és whatsapp
The logos of the short message services Telegram and WhatsApp are displayed on the screen of a smartphone in Straubing, Germany, 25 February 2014. Photo: Armin Weigel/dpa
Vágólapra másolva!
A Facebook nemrég a Telegram csevegőapphoz vezető linkeket blokkolta, most pedig úgy tűnik, hogy a Hike-kal is hasonlóan viselkedik - legalábbis a rivális szolgáltatás állítása szerint.
Vágólapra másolva!

Azzal vádolja az indiai Hike Messenger a Facebookot, hogy a közösségi oldal blokkolja hirdetéseit, és a látogatókat így nem tudja saját weboldalára vezetni.

"Többek közt arra is van lehetőség, hogy a reklámról embereket irányítsunk a honlapra. Az utóbbi pár hétben mi el lettünk tiltva ettől az opciótól, míg más, nem akcióvezérelt lehetőségeket viszont használhattunk" - írta a Hike szóvivője.

Nemrég a Telegrammal is hasonló ügybe keveredett a Facebook Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Armin Weigel

A nagy, kék közösségi oldal röviden reagált: némely terméket, és szolgáltatást nem lehet hirdetni a Facebookon, és úgy tűnik, hogy a Hike csevegőapp is ezek közé tartozik.

Nem ez az első alkalom, hogy azzal vádolják a Facebookot: ellehetetleníti a riválisait. Múlt hónapban a Telegram nevű csevegőappra vezető linkeket tiltotta le az oldal.