Titokban osztályozza a felhasználókat a Tinder

A Tinder Plusszal visszavonhatja a véletlen nem tetszikelés
Vágólapra másolva!
A Tinder minden egyes felhasználót osztályoz titokban, ez alapján válogatja ki, hogy kiket dobjon fel nekünk. Ha kívánatosak vagyunk, akkor nekünk is kívánatos emberek jelennek meg, ám ha túl sokszor visszautasítottak, a lúzerek közé kerülünk.
Vágólapra másolva!

Nem csak a többi felhasználó dönt arról, vonzóak vagyunk-e, hanem maga a Tinder is. Egy algoritmussal ugyanis

mindenkit osztályoz az app

mondta el a Tinder vezérigazgatója, Sean Rad.

Az elért osztályzat alapján azokat válogatja ki a program, akik hozzánk hasonló értékelést kaptak (és természetesen a közelünkben találhatók). Azaz, ha sokszor húztak minket jobbra, mert szimpatikusak voltunk, akkor nekünk is hasonlóan népszerű embereket válogat a rendszer.

Mint a játékokban

Az elért osztályzat az úgynevezett "Elo score" (ezt a kifejezést több videojátékban is használják), és nem csupán azt tükrözi, hogy mennyire attraktív egy felhasználó, hanem

hogy mennyire kívánatos a többiek szemében.

A cég szerint ez nem csak a képeken múlik, hanem a teljes profil: a végzettség, az érdeklődési kör, a bemutatkozó is befolyásolja, merre húznak el a többiek.

Minden döntés egy szavazatot ér Forrás: Tinder

A vezérigazgató szerint két és fél hónapba telt felépíteni az algoritmust, ami rengeteg tényezőt vesz figyelembe, és ezeknek csak egyike az, hogy hányan húzták balra, vagy a jobbra a profilt.

Mi az az Elo Score?

Az "Élő-pontrendszer", azaz "Elo rating system" a játékosok egymáshoz viszonyított erejének mérésére létrehozott rendszer, ami Élő Árpád fizikaprofesszorról kapta nevét. A tudós eredetileg a sakkban alkalmazott értékelési rendszer továbbfejlesztéseként dolgozta ki a rendszert, majd azt egyre több játékban és sportban kezdték használni, manapság már a videojátékokban is alkalmazzák. Főleg az olyan kompetitív játékokban, mint a League of Legends, World of Warcraft, Guild Wars, vagy a Starcraft 2.

A Tinder egyik fejlesztője hozzátette: mindenki más dolgot értékel. Van aki kedveli a tetoválásokat, mások irtóznak tőle, ez igaz a szőrzetre, piercingekre, és hasonló más külsőségekre is. A Tinder ezeket a mintákat próbálja majd megtalálni a jövőben, és ez alapján ajánlani esélyes partnert.

A cég szerint az Elo score, olyan mint a World of Warcraft videojátékban látott rendszer: