Már keresi új embereit a Yahoo

bing yahoo google
SAN ANSELMO, CA - JULY 29: The websites of Bing, Microsoft and Yahoo are displayed on a computer monitor July 29, 2009 in San Anselmo, California. Microsoft and Yahoo have announced a 10-year internet search partnership in an attempt to take away users from search giant Google. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Folytatódik a Yahoo átstrukturálása. Miután szárnyra kapott a híresztelés, hogy ismét brutális leépítés lesz a cégnél, majdnem száz új pozíciót is meghirdettek.
Vágólapra másolva!

Közel 100 állást hirdetett meg a Yahoo, ami arra utal, hogy a cég folytatja a mélyreható átszervezést. Nemrég brutális leépítésről szóltak a hírek: a belsős források szerint az alkalmazottak tíz százalékát elbocsátják a cégtől, ami

több mint ezer embert érint.

Az év első két hetében azonban 84 pozíciót hirdetett meg a cég, többek közt tartalomfejlesztés, hirdetés, adatelemzés területeken. Ezek javarészt mérnöki és fejlesztői állások, de sok kapcsolódik a tartalomfejlesztéshez is.

A Yahoo karrieroldala szerint a cég agresszívabb tartalomfejlesztési stratégiát szeretne folytatni a jövőben, ezért keresi a közösségi média részleg új fejét is.

A cég felett összecsaptak a hullámok az utóbbi időben Forrás: AFP/Justin Sullivan

Tíz pozíció a keresőhöz kapcsolódik, amire Marissa Mayer nagy hangsúlyt fektet, hogy a termék versenyképes maradhasson a Google-lel szemben. A részvényesek azonban azt indítványozzák, hogy a cég inkább adja azt el, és ne fektessenek ezen területbe többet.

Az elmúlt hónapokban

pattanásig feszült a cég és részvényeseinek kapcsolata,

nagy a nyomás a költségcsökkentés miatt. Egy befektető szerint az lenne az optimális, ha csak háromezren dolgoznának a Yahoonál, mások pedig már Marissa Mayert is eltüntetnék az elnöki székből.

A vezérigazgató három és fél éve nyerte el a pozíciót, mégsem tudta növekedési pályára állítani a céget. A Yahoo ugyan több kisebb vállalatot is felvásárolt időközben, piaci értéke stagnál.