2015-ben is tarolt a Call of Duty

2016.01.16. 12:00

A tavalyi év legjobban fogyó játéka a Call of Duty: Black Ops III volt, ám más fontos bejelentés is akadt a sorozat házatáján: immáron több mint 250 millió CoD-játék kelt el világszerte.

Ismét a Call of Duty-sorozat új része volt az év legjobban fogyó játéka. Az NPD Group piacelemző cég nyilvánosságra hozta a 2015-ös év videojátékos eladásainak számait, ami nem változott túl sokat a megelőző esztendő eredményeihez képest.

Bár a tavalyi év sok új versenyzőt hozott a piacra, majdnem ugyanazok a franchise-ok uralták a mezőnyt. A lista első helyére a Call of Duty: Black Ops III került,

amit a Madden NFL 16 című sportjáték követett.

A Call of Duty: Black Ops III-at vásárolták meg a legtöbbenForrás: Steam

Ugyanez a két sorozat vitte el a 2014-ben is a dobogó első két helyét. 2013-ban a második, és harmadik helyezést nyerték el – akkor a hihetetlenül sikeres Grand Theft Auto V mosott le mindenkit.

A Bethesda Fallout-sorozatának új epizódja lett a bronzérmes, a siker szinte borítékolható volt. A vegyes kritikákkal illetett Star Wars: Battlefrontra is rengetegen voltak kíváncsiak, és még mindig népszerű választás volt a már három éve megjelent Grand Theft Auto V.

Ezek voltak 2015 legkeresettebb játékai

  1. Call of Duty: Black Ops III (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  2. Madden NFL 16
  3. Fallout 4 (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  4. Star Wars: Battlefront (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  5. Grand Theft Auto V (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  6. NBA 2K16 (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  7. Minecraft
  8. FIFA 16
  9. Mortal Kombat X (Az Origo kritikája itt olvasható!)
  10. Call of Duty: Advanced Warfare (Az Origo kritikája itt olvasható!)

Mérföldkőhöz ért a Call of Duty

Az Activison kiadó nemrég közzétette azt is, hogy a Call of Duty játékokból összesen már több mint 250 millió példány kelt el világszerte.

Ezt a mennyiséget csak a Mario (521 millió eladott játék), és a Pokémon (275 millió) franchise-ok eladásai szárnyalják túl.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK