Az Apple képkészítőjét is lekoppintja Samsung

2016.01.15. 13:17

A híresztelések szerint a Samsung nem csak az iPhone 6s nyomásérzékeny kijelzőjét utánozza, de a Live Photos nevű alkalmazásra hasonlító appot is rak majd új csúcsmobiljába.

Az Apple Live Photos (Élő Fotók) funkciójához hasonló képszerkesztőn dolgozik a Samsung - állítja az Android Geeks. A Vivid Photo, vagy Timeless Photo nevet kapó alkalmazás valószínűleg az idén megjelenő Samsung Galaxy S7-ben debütálhat.

A Live Photos az iPhone 6S és 6S Plus azon képkészítő funkciója, mellyel a fényképkészítéskor egyből animált képeket készíthetünk. A telefon az exponálás előtti és utáni másfél másodpercet is rögzíti, így tudja bemozdítani a képet.

A fotó elkészülte előtt és után is rögzít pár másodpercet az iPhoneForrás: Apple

A Samsung-féle alkalmazás abban térhet el leginkább a források szerint, hogy míg az Apple Live Photos hangot is felvesz, a Vivid Photo csak a képet rögzíti.

Ennek előnye viszont az, hogy az androidos felhasználók rögtön gifként posztolhatják az elkészült műveket Facebookra.

A funkció annak ellenére, hogy az új iPhone apropójából vált felkapottá, egyáltalán nem úttörő. A HTC Zoe Capture appja szintén képes minderre, és kismillió más alkalmazással tudunk hasonló mozgóképeket készíteni, többek közt a Boomeranggal.

Az iPhone-t akarja beérni a Samsung

A márciusban érkező Samsung Galaxy S7-tel az iPhone-tól való lemaradását pótolja a dél-koreai cég. A csúcsmobil megkapja az új iPhone, a 6s egyik legjobb képességét is, a nyomásérzékeny kijelzőt.

A Samsung S7 készülékUSB-C csatlakozót is kap, és a biometrikus azonosításra szolgáló retinaszkennert.Ezt a képességet egyebek közt a Lumia 950 telefonok is magukénak tudják már.

még több mozgókép