Fordítva sült el a taxisok demonstrációja

2016.01.18. 18:08

Egyelőre nem olyan eredményeket hoz a taxisok demonstrációja, mint szerették volna: az egekbe szökött az Uber iránti érdeklődés. 

A fuvarszolgáltatás iránti kereslet rögtön az után növekedett meg, hogy a taxisok hétfő reggel demonstrációba kezdtek, amelynek elsődleges követelése, hogy az Uber alkalmazást haladéktalanul tegyék elérhetetlenné az országban. 

Néhány óra alatt az élre tölt az applikációForrás: Origo

 A dolog egyelőre úgy tűnik, inkább visszafele sült el: az Uber reggel óta az App Store legnépszerűbb ingyenes applikációja lett,  holott tegnap még közel sem volt az első öt helyezetthez (jellemzően a huszadik és harmincadik hely között mozgott). 

De nem csak az alkalmazás iránti kereslet nőtt meg az elmúlt órákban: magára a szolgáltatásra is sokkal többen keresnek rá az interneten, mint eddig. A Google Trends weboldal statisztikáin látható, hogy a keresések száma is drasztikusan megnövekedett ma. 

Sokkal többen keresnek rá az Uberre reggel ótaForrás: Origo

A kapcsolódó keresések arra is rámutatnak, hogy sokan a demonstráció okozta felhajtásnak köszönhetik, hogy megismerkedtek a szolgáltatással.  Összesen 1050%-kal növekedett a „mi az uber taxi” keresés népszerűsége, 400%-kal a „mi az az uber”, és 4250%-kal az „uber szolgáltatás”. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK