Torrentoldala van Putyin internetes tanácsadójának

Bittorrent
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin internetes ügyekkel foglalkozó tanácsadójának cége üzemelteti az egyik kisebb orosz torrentoldalt. A férfi sosem tagadta, hogy a kalózok oldalán áll.
Vágólapra másolva!

Torrentoldalt működtet Vlagyimir Putyin orosz elnök internetes ügyekkel foglalkozó tanácsadója, Herman Klimenko. A torrNADO.ru-ról filmek, zenék, játékok és szoftverek is letölthetők.

A TorrentFreak nevű informatikai portál információi szerint az oldal domain címét az ECO PC Solutions nevű cég regisztrálta be. A vállalat tavaly decemberben jelentette be, hogy ők lesznek a MediaMetrics.ru televíziós szolgáltatás üzemeltetői – ennek tulajdonosa Klimenko. Így bár Klimenko közvetlenül nem működteti az oldalt, bizonyítottan az ő cége birtokolja azt.

A Torrnado.ru-n minden fenn van Forrás: Origo

A gyanúsításra, miszerint ő a torrentoldal tulajdonosa, Facebookon reagált.

German Klimenko az orosz Internet Fejlesztési Intézmény feje is egyben, Putyin nemrég nevezte ki személyes internetes tanácsadójává. A férfi az online szabályzásról ad javaslatokat az orosz elnöknek.

A kalózok mellett áll

Herman Klimenko múlt héten azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a kiállt az internetes kalózok mellett. Szerinte

a gazdaság teljesítményéhez kell igazítani a kalózkodás elleni háborút,

a jogvédő lobbiszervezeteknek nem ezekben az időkben kéne foglalkozniuk a torrentezőkkel.

Oroszországban a warezolás állandó probléma. A jogvédőknek sikerült kivívniuk egy olyan törvényt is, amely alapján a netszolgáltatókat kalózoldalak blokkolására lehet kötelezni. Klimenko erősen kritizálta ezt a szerinte technikailag is kivitelezhetetlen törvényt.