Hónapok alatt kapjuk meg a Facebook új funkcióját

iphone 6s icentre
Az új iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban
Vágólapra másolva!
Óvatosan vezeti be újítását a Facebook, pedig az iPhone-tulajok már régóta várnak rá.
Vágólapra másolva!

Bővíti a 3D-érintés támogatását a Facebook alkalmazás. Az applikáció már néhány hónapja kompatibilis az iPhone 6S-en elérhető funkcióval, de hamarosan sokkal több lehetőség áll majd a felhasználók rendelkezésére.

A gyorsmenü már régóta elérhető iPhone 6S-en Forrás: Origo

Az iPhone 6S-t és 6S Plust használók már október óta elérhetik a Facebook gyorsmenüjét, ha erősebben nyomnak rá a főképernyőn az appra. Bár ez is egyszerűsíti a használatot,

a legtöbben nem ezt a funkciót várták.

Helyette az Apple által is sokat mutogatott "kukucskálás" lehetőségét, azaz, hogy böngészés közben bele tudjunk nézni tartalmakba anélkül, hogy el kéne hagynunk a hírfolyamot.

A Peek and Pop néven ismert funkciót most viszont végre belerakják az appba, méghozzá mindenre kiterjedően: linkeket, fotókat, profilokat, oldalakat és még csoportokat is megkukkanthatunk majd egy erős nyomással.

Van akinek már elérhető

A cég bejelentése szerint az újítás van akinél már elérhető, de ez jelenleg csak egy nagyon szűk felhasználórétegre igaz. A közösségi oldalnál mindenkinek folyamatosan tervezik elérhetővé tenni a funkciót, de ez elmondásuk szerint hónapokig is el fog húzódni.