Milliókat érő cicák robbannak mobilon

exploding kittens
Vágólapra másolva!
Mobiljáték formájában is megérkezett az utóbbi idők egyik legelvetemültebb kártyajátéka, a robbanó cicákkal fenyegető Exploding Kittens. A butácska ötlet egy többmillió dollárt hozó közösségi finanszírozás kampánnyá nőtte ki magát, és a Kickstarter legtámogatottabb projektje lett. Sosem voltak még ennyien kíváncsiak egy kártyajátékra.
Vágólapra másolva!

Mobileszközökön is megveti mancsát az Exploding Kittens című játék, amelynek izgalmát (mint az címéből is sejthető) robbanó, nyávogó szőrgolyók adják. A leginkább Unóra és oroszrulettre hasonlító kártyajáték elvetemült alapötletével hívta fel magára a figyelmet, amit nem várt sikert koronázott a Kickstarter közösségi finanszírozós platformon.

Ez volt

az oldal történetének legtámogatottabb kampánya,

sosem voltak még annyira kíváncsiak emberek játékra, mint az Exploding Kittensre.

Sosem volt ilyen veszélyes egy doboznyi kiscica Forrás: Facebook

Az eredeti játék hagyományos kártyás, asztal körüli szórakozás, a készletet tavaly kapták kézhez a támogatók. A készítők úgy gondolták, hogy megpróbálnak még szélesebb réteget megszólítani, és a kövér összegeket termelő mobilplatformot is megcélozták.

Ennek eredményként január 21-től már letölthető a program iOS-eszközökre, és úton van az androidosok felé is.

Kiknek ajánlják a készítők? Hát azoknak, akik szeretik a kiscicákat, a robbanásokat, lézereket, és néha a kecskéket. A szabályok egyszerűek, a menetek rövidek, és

közben nagyon sokat lehet nevetni (vagy éppenséggel szörnyülködni).

Állatkínzásról persze szó sincs, sokkal inkább egy abszurd és komikus játék, amit nehéz komolyan venni.

Többszázezren akarták

A közösségi finanszírozás szépsége, hogy az ember feldob egy ötletet, a többiek kinyitják a pénztárcájukat - és ha összejön a kitűzött összeg, akkor bármi megvalósulhat. Egy olyan játék is, ami végzetes négylábúakkal, asztalborítással és barátságok tönkretételével fenyeget.

Az Exploding Kittens pedig robbant: bár a készítők csak tízezer dollárt akartak összeszedni a Kickstarter-kampánnyal, az röpke húsz perc alatt összejött. Egy nap alatt már egymillió dollárnál járt a számláló, végül összesen 8,78 millió dollárt kaptak a készítők a projekt megvalósítására.

Az összegnél már csak a támogatók száma impozánsabb, több mint 219 ezer ember állt be mögé.

Hatalmas siker volt Kickstarteren Forrás: Exploding Kittens

Robban, nyávog, végünk

Az Exploding Kittens leginkább az Unóra hasonlító, többszemélyes kártyajáték. Legtöbben öten játszhatják, de ketten is szórakoztató. Ugyan a menetek jellemzően nagyon rövidek, játék közben folyamatosan meghökkenünk a lapok grafikáitól, az elvetemült ötletektől.

A legfőbb szabály az, hogy ha robbanó macskát húzunk, végünk - mint az orosz rulett, csak cicákkal. Minden játékos sorra húzza a pakli lapjait, és addig van remény, amíg a többi lappal hatástalanítani tudjuk a robbanást.

A segítő jellegű kártyák terápiával, lézerrel, vagy éppen szendvicsekkel vonják el a robbanó macskák figyelmét dolgukról,

azaz arról, hogy kirobbantsanak minket a partiból.

Nem magányos móka

A mobilapp ezt az élményt próbálja visszaadni okoseszközökön is, bár a játék jellegéből adódóan nem ez lesz az, amivel a metrón ütjük el az időt. Nincsen egyszemélyes mód, és online multiplayer társkeresés sem, muszáj hozzá áthívni a barátokat.

Az app különlegességeként emeli ki a fejlesztő Substantial, hogy wifi és a Bluetooth kombinációjával kommunikálhatnak a játékosok eszközei, ezért ha egy helységben tartózkodunk, elég csak közel állni egymáshoz.

Kérdés, hogy akkor mi értelme van a mobilos programnak, ha muszáj összeülni hozzá? Hát az appon belüli új kártyák, funkciók, amelyeket három napig még ingyen használhatunk. A program eddig nem látott lapokat ad hozzá az élményhez, valamint mókás hangeffekteket, mindezt a táblás játék töredékéért, két dollárért. Később további tartalmakkal bővül a játék, és valamikor megérkezik Androidra is.

Szavazzon!

Mit gondol a játékról?

Letölthető

- App Store
- Android (később érkezik)
Ár: 2 dollár