Így ellenőrizheti, mit nézhet Netflixen

netflix amerika magyarország
Jól látszik, hogy majdnem fele annyi műfaj szerepel a listán
Vágólapra másolva!
Ha azon gondolkodik, hogy előfizessen-e a Netflixre, egy online eszközzel könnyedén utánajárhat az itthon elérhető kínálatnak.
Vágólapra másolva!

Január 6-án végre Magyarországra is megérkezett a Netflix. A magyar változatnak azonban egyelőre még sok hiányossága van. A jogok miatt hazánkban mindössze tíz százalékát nézhetjük az összes, Amerikában elérhető tartalomnak, országonként eltérően alakul az, hogy mihez férünk hozzá.

Hogy pontosan mit nézhetünk és honnan, azt legegyszerűbben az uNoGS (Unofficial Netflix Online Global Search) weboldalon ellenőrizhetjük. Az adatbázisban naponta frissül a különböző régiókban elérhető videók listája.

Nem minden érhető el itthon Forrás: Origo

A főoldalon nem csak filmcím és személy, de más szempontok alapján is kereshetünk: például a Netflix és IMDB értékelések, kiadás éve, vagy műfajok szerint.

Szigorúbban veszik a korlátozást

A Netflix nemrég jelentette be, hogy elkezdi a virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokkal filmezők kiszűrését. Eddig is köztudott, ám kimondatlan tény volt, hogy hazánkban is sokan játszották ki ezzel a módszerrel a streaming szolgáltatást, míg az nem vált elérhetővé Magyarországon is.

Úgy néz ki, hogy nem vicceltek: több felhasználó is észlelte, hogy nem engedi számukra a rendszer más ország tartalmainak nézését. Ausztráliában is több, hamis IP-ről bejelentkező előfizető is hibaüzenetbe ütközött, mely arra szólítja fel őket, hogy saját címükkel próbálják újra a bejelentkezést.