Visszahívja életveszélyes töltőit az Apple

Apple iPhone bemutató, iPhone 5S
Vágólapra másolva!
Életveszélyes adapterrel szállítottak több Apple töltőt is, ezért a cég csereprogramot hirdetett. A Magyarországon eladott eszközöket is ellenőrizni kell.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes, kétvillás adapteres tápegységeket hív vissza az Apple. A hálózati csatlakozó adapterek megtörhetnek, és áramütést okozhatnak. Eddig 12 ilyen incidensről tudnak világszerte.

A csereprogram az Argentína, Brazília, Európa, Új-Zéland és Dél-Korea területén eladott eszközökre vonatkozik, így

Magyarországot is érinti.

A hibás adapterek 2003 és 2015 közt kerültek forgalomba gyári tartozékként Mac számítógépekkel és bizonyos iOS-készülékekkel, illetve az Apple Világutazó Adapterkészletben is megtalálhatók. A felhasználókat arra kéri a cég, hogy haladéktalanul ellenőrizzék töltőiket, és ha az veszélyesnek minősül, azonnal függesszék fel használatát.

A tájékoztató szerint azokat a hálózati csatlakozó adaptereket cserélik, amelyeken négy-öt számjegy szerepel kódként a belső felületen, a felhasználók a megadott link alapján ellenőrizhetik saját eszközeiket.

A bal veszélyes, a jobb újratervezett Forrás: Apple

A biztonságos típuson

a regionális kód olvasható, esetünkben EUR.

A balesetveszélyes darabokat ingyen cserélik ki a hivatalos Apple-szervizekben.

A program nem vonatkozik egyéb hálózati csatlakozó adapterekre, így például az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, a Kínában és a Japánban értékesített adapterekre, valamint az Apple USB hálózati adapterekre.