Az élő közvetítés új korszaka jön

facebook live
Vágólapra másolva!
Minden iOS-felhasználó számára élesedett a Facebook mobilapp élő közvetítés funkciója az Egyesült Államokban. Heteken belül világszerte is elérhető lesz a szolgáltatás, és az androidos verzió is érkezik.
Vágólapra másolva!

A közösségi média következő nagy dobása az élő közvetítés lehet, ezt bizonyítja az is, hogy a Facebook is elindította saját szolgáltatását. Öt hónap tesztelés és lassú bevezetés után immáron minden iPhone-felhasználó elérheti a Facebook Live-t az Egyesült Államokban, a következő hetekben pedig világszerte is érkezik. Már az androidos verzión is dolgoznak.

Az élő közvetítést egyszerűen az Állapotfrissítésbe építették be, ugyanúgy lehet megosztani a közvetítést, mintha egy posztot vagy fotót raknánk ki. A követők így egyenesen a hírfolyamban nézhetik a hírességek és barátok élő videóit.

Lemoshatja a konkurenciát

Az élőben közvetítő mobilappoknak ezzel hadat üzen a Facebook. Bár a Twitter Periscope-ja hihetetlenül népszerű, a hírességek valószínűleg a jobb elérés miatt is a Facebook könnyen kezelhető funkcióját fogják használni.

Eddig csak sztárok érték el, nemsokára mindenki Forrás: Facebook

Az értesítések is sokat nyomnak a latban. Mivel a Periscope minden twitteres kapcsolatunkat értesítéssel bombázza a közvetítés elkezdésekor, a funkció könnyen idegesítővé válik. A Facebook ennél visszafogottabban oldja meg a dolgot: csak a közeli barátoknak küld jelzést, vagy azoknak, akik nemrég interakcióba léptek a Facebook-oldalainkkal, tehát aktív rajongók, akiket tényleg érdekel a tartalom.

Sokkal könnyebben lesznek megtalálhatók a közvetítések is. A Twitter folyamában megjelenő Periscope-videók a kezdéskor generálnak URL-címet, majd azok kerülnek ki automatikusan a folyamba. Idővel azonban

ezek nagyon hamar lecsorognak, és nehéz őket felfedezni.

Másrészt a sok nézővel és visszajelzéssel rendelkező streameket a Facebook algoritmusa valószínűleg feljebb tolja a hírfolyamban, így a kezdés után is nagyobb eséllyel kerülnek a felhasználók szeme elé.

A harcot valószínűleg az fogja eldönteni, hogyan veszik rá a szolgáltatások a közvetítéstől eddig idegenkedő felhasználókat a streamelésre.