Az iPad Pro tolljával jöhet az új iPad Air

2016.01.29. 16:15

Márciusban egy új iPad Airt is bemutathat az Apple, a források szerint a táblagép megörökli az iPad Pro stylusát is.

A gigantikus méretű iPad Pro kiadása után most egy új iPad Airt készül bemutatni az Apple - állítja a 9to5Mac portál. A források szerint az iPad Air 3 megtartja a 2010-es iPad 9,7 hüvelykes kijelzőjét, ám számos frissítést vesz át a Próból, ezzel is a felsőkategóriás készülékek felé terelve az eszközt.

Ezek közül a legérdekesebb az Apple Pencil támogatás, az eredetileg Próhoz tervezett stylusszal írni és rajzolni is lehet majd a táblagépen.

Akkora lesz, mint az iPad Air 2Forrás: Apple

A források szerint lesz rajta hátsó LED vaku a fotózáshoz, és a készülék sarkaiba épített négy hangszóró már megközelítheti az iPad Pro audiós teljesítményét.

A DigiTimes szerint a kijelző 4K felbontással érkezhet, emellé megnövelt üzemidő és több memória is jár majd. A 3D-érintést valószínűleg nem támogatja, de lesz benne ujjlenyomatolvasó. 

A készüléket március 14-én mutathatja be az Apple saját eseményén, a gyártás pedig a második negyedévben kezdődhet. Emellett új Watch okosórákat, valamint a már régóta rebesgetett, új négycolos iPhone-t is bejelentheti a cég.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK