Még jobban ránk erőlteti a Windows 10-et a Microsoft

microsoft holo studio windows 10
Vágólapra másolva!
Ha még nem váltottunk Windows 10-re, az automatikus frissítések közt elindul magától az új operációs rendszer telepítője.
Vágólapra másolva!

Egyre agresszívabban próbálja rávenni a Microsoft a felhasználókat arra, hogy frissítsenek Windows 10-re. A cég beváltja októberi ígéretét, és februártól az új operációs rendszer már ajánlott frissítésként érkezik azoknak, akik még a Windows 7-et, vagy 8.1-et használják.

Az operációs rendszer telepítője magától indul el azoknak, akik engedélyezték a frissítések automatikus telepítését. Természetesen nem veszi ki teljesen a kezünkből a kontrollt a cég: amíg arra nem adunk engedélyt, ténylegesen nem kezdi el az átállást a rendszer.

Ez az utolsó Windows Forrás: Microsoft

Amennyiben a Windows 10 mégsem szimpatikus a felhasználónak,

31 napig tudnak visszaállni az előző verzióra.

Ha pedig teljesen biztosak vagyunk abban, hogy nem szeretnénk kipróbálni, az erre vonatkozó értesítéseket is kikapcsolhatjuk az Automatikus Frissítések beállításai közt.

Rohamtempóban terjeszkedik

A cég januárban jelentette be, hogy fél év leforgása alatt már több mint kétszázmillió eszközön használnak aktívan Windows 10-et, ami így

minden idők leggyorsabban terjedő Windows verziójává vált.

Az operációs rendszer ingyenes frissítésként érkezett tavaly július 29-én a Windows 7, és Windows 8.1 felhasználóknak. A Microsoft akkor elmondta: 2-3 éven belül szeretné egymilliárdra tornázni a számot. Félév alatt már ötödét sikerült elérni a kitűzött célnak.

11 milliárd órát töltöttek Windows 10-es eszközök használatával a felhasználók Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Egy újabb mérföldkőt is meghódított a cég:

decemberben 11 milliárd órát töltöttek Windows 10-es eszközök használatával a felhasználók,

44,5 milliárd percet böngésztek a Microsoft Edge böngészővel, és 2,5 milliárd kérdést tettek fel Cortanának, a Microsoft digitális asszisztensének.