Játékot csinált az iPhone-ból a Google

apple 3d touch nyomásérzékeny kijelző érintés
Vágólapra másolva!
Frissítette iOS-es appját a Google, egy rendkívül szórakoztató és hasznos funkciót lehet előhívni mától a 3D-érintéssel.
Vágólapra másolva!

Játékos funkcióval bővítette iOS-es keresőappját a Google, az újítás az új iPhone-ok nyomásérzékenységét használja ki. Ha a Google app ikonját erősen lenyomjuk, a gyorskeresés, képkeresés, és hangkeresés mellett megjelenik az "I’m Feeling Curious" azaz Kíváncsi vagyok gomb is.

Ezt választva az app a Google oldalára vezet, ahol véletlenszerűen generált - például személyekkel, filmekkel kapcsolatos - érdekes tényeket olvashatunk, például a "Hány hajszálad van?" talányt, amire rögtön is olvashatjuk a választ a keresési eredméyekből, például Wikipédián.

Az eddig keresőből elérhető játékos funkció már 3D-érintéssel is előhívható Forrás: YouTube

Gombnyomásra egy újabb érdekes tényt kapunk, például hogy ki volt az első Nobel-díjas hölgy, vagy hogy miért mondjuk fotózáskor, hogy "csíííz". Mivel a funkció feltétele a 3D-érintés, ezért

csak iPhone 6s és 6s Plus készülékekkel működik

a Google app új funkciója.

Az I’m Feeling Curious keresési trükköt tavaly ősszel vezette be a Google egyfajta unaloműzőként. Ha a felhasználó beírta a kifejezést a keresőbe, random érdekes tényeket dobott ki a program, amik történelmi eseményekhez, popkultúrához, természethez, vagy tudományhoz kapcsolódtak.