Hatszázmillió dollárt fizethet az Apple a trolloknak

dollár USD
A clerk counts US dollar bills at a bank in Jimo city, east Chinas Shandong province, 10 August 2011. China boosted its holdings of U.S. government debt by 0.5 percent to $1.17 trillion in June, the third straight monthly increase, while other foreign investors were sellers of Treasuries for the first time since 2009. China raised its note and bond holdings by $1.655 billion to a record $1.16 trillion and ownership of bills by $1.57 billion to $4.55 billion, according to the Treasury Department data.
Vágólapra másolva!
Szabadalmi pert veszített az Apple a VirnetX cég ellen, több mint félmilliárd dollárjuk bánja. 
Vágólapra másolva!

625,6 millió dollárt kell kifizetnie az Apple-nek, miután elveszítette a VirnetX ellen folytatott szabadalmi pert. A cupertinói cég engedély nélkül használta a VirnetX kommunikációs szabadalmait az iMessage, a VPN on Demand, és FaceTime szolgáltatásoknál.

"Szabadalmi trollok"

Korábban ugyanezen szabadalmak használata miatt már nyert egyszer a cég az Apple-lel szemben: 2012-ben 368 millió dollárt ítéltek meg nekik. A FaceTime app designját is meg kellett változtatniuk. Ám két évvel később a fellebbviteli bíróság semmisnek nyilvánította az ítéletet.

A VirnetX vállalat arról híres (vagy inkább hírhedt), hogy

szinte kizárólag szabadalmi perekből szerzi bevételét.

Ezért sokan "patent trollnak", azaz szabadalmi trollnak nevezik.

Korábbant a Microsoftról is legomboltak 200 millió dollárt egy peren kívüli megegyezés keretében, 2014-ben pedig 23 milliót pereltek el sikeresen a Skype-tól.