A kukacokat sem hagyja békén a Twitter

2016.02.11. 17:13

Minden eddiginél jobban rákapcsolt a termékfejlesztésre a Twitter. A kronologikus idővonal újragondolása után szárnyra kaptak a hírek, hogy az oldal másik jellegzetessége, a kukacos parancsok is átalakulhatnak.

Az idővonal megreformálása mellett más frissítéseket is tervezhet a Twitter: a hagyományos @név és @reply parancsokat is újragondolja. Hogy pontosan miként, arra még nem derült fény, de mivel a cég részvényeseinek írt levélből derült ki az információ, valószínűleg komolyan gondolkodnak rajta.

A cég szerint ugyanis a parancsok jelenlegi formájukban összezavarják a felhasználókat. Bár ez elsőnek furcsának tűnhet, lévén a Twitter egyik jellegzetességéről van szó, van benne igazság.

Sok gondot okoz a kukacForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A @replies, @reply, és @felhasználóinév parancsok beírása értékes helyeket vesz el a 140 karakteres bejegyzésekből. Sokszor ráadásul ezeket elgépelik, félreütik a felhasználók, így figyelmetlenségből adódóan nem működik az ismerős megjelőlése, vagy az elküldöttnek vélt válasz elveszik.

A frissen regisztráltak számára pedig gyakran nem egyértelmű, hogyan tudnak válaszolni a többieknek, vagy miként címezhetnek nekik egy tweetet.

A cég egyelőre nem reagált a híresztelésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK