Íme a kilencévesek Teslája

2016.02.11. 15:53

Az Arrow Smart elektromos okosgokartja az iskolás gyerekeket célozza. Vagány, biztonságos, és nem kerül húszmillió forintba.

A négyévesek még játékautóval játszanak, az idősebb tinédzserek pedig már a jogosítványt próbálják megszerezni: a két generáció közti korosztályt célozza az Actev Motors új elektromos gokartja, az Arrow Smart-Kart. 

A már-már a Tesla gyerekváltozatára emlékeztető autót igazi versenyzők segítségével tervezték, és 19 kilométerórás végsebességgel rendelkezik.

A készítők emellett a biztonságra is nagyon ügyeltek: az autó orrába helyeztek egy ütközésérzékelőt, mely automatikusan megállítja a járművet, mielőtt az ütközne valamivel. 

Az okosgokart biztonságos szórakozást ígérForrás: Actev

A Smart Kart mellé társul még egy iOS-re és Androidra egyaránt elérhető alkalmazás is, melynek segítségével a szülők is állíthatják a jármű paramétereit, vagy akár sebességkorlátozását. Az applikáción egy "Stop" gomb is található, mely azonnal leállítja a gokartot.

Az öt és kilenc év közöttieknek szánt Arrow maximum órát bír majd egy töltéssel, de komolyabb használattal fél óra alatt is le lehet meríteni.

Az okosgokart még idén nyáron megjelenik az Egyesült Államokban, jelenleg 600 dolláros (170 ezer forintos) áron lehet előrendelni.