Minden felhasználót érintő változások a Gmailben

2016.02.11. 11:31

Két új biztonsági funkcióval gazdagodik a legnépszerűbb levelezőrendszer, a módosítások minden felhasználót érintenek.

Változásokat vezettek be a Gmail rendszerében. A Google ugyan már jó ideje támogatja az e-mail üzenetek TLS protokollal küldését (ez gátolja meg, hogy illetéktelenek kutakodjanak az üzenetekben), ezt a biztonsági megoldást nem minden másik e-mail szolgáltató támogatja.

Így mi hiába küldünk ilyen üzeneteket, ha a fogadó fél azokat nem ezen protokoll szerint kezeli - az végül nem lesz megfelelően titkosított. 

A Gmail egyik új biztonsági funkciója erre kínál megoldást: mostantól ha a levelező úgy tapasztalja, hogy levelünk címzettje nem biztonságos szolgáltatóval van kapcsolatban, egy kinyitott piros lakattal jelzi, hogy az üzenet nem megfelelően titkosított.

Így jelzi a rendszer, ha a címzett nem használ megfelelő titkosítást

Forrás: Google

Nem csak az elküldött, de a beérkező e-mailek esetén is szigorúbban szűr a rendszer. Amennyiben a küldő nem hitelesített, profilkép helyett egy piros kérdőjelet látunk majd a neve mellett, ezzel jelezve azt, hogy bizonytalan, vagy kártékony forrásból származik a levél.

Balra a hitelesített, jobbra a nem hitelesített feladó.

Forrás: Google

A Google szeretné, ha minél többen felfigyelnének az új biztonsági megoldásokra, és bár kiemelik, hogy nem minden hitelesítetlen forrás veszélyes, érdemes azokat fokozott óvatossággal kezelni.

Még több Google

Most
Top 12 óra