Mindenki Zuckerberg pénzét akarja

mark zuckerberg morcos top
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
A híres rapper, Kanye West nyilvánosan kért anyagi támogatást Zuckerbergtől. Nem kevesebb, mint egymilliárd dollárt szeretne kapni tőle arra, hogy "ötleteit megvalósíthassa". Közben az internet népe is ráugrott a Facebook-alapító vagyonára: egy megosztáson alapuló játék szerint "Zuckerberg úr" másnap postással küldi a pénzt, ha lájkoljuk az adott oldalt, és megadjuk a címünket. 
Vágólapra másolva!

Napok óta Kanye West segélykiáltásaitól hangos a Twitter. A híres rapper elmondása szerint 53 millió dollár adósságot halmozott fel, ezért keresi a módját annak, hogy még több pénzt keressen. Egy tweetje szerint: „Igen, tudok venni házakat és szőrmét a családnak, de még több pénzre van szükségem ahhoz, hogy megvalósítsam ötleteimet.”

Úgy döntött, egyenesen Mark Zuckerberget kéri meg arra, hogy támogassa őt egymilliárd dollárral (átszámítva 276 milliárd forinttal) kreatív ötleteinek megvalósításában. Követőit arra kérte a Twitteren, hogy támogassák őt a Facebookon, a Twitteren, és mindenhol, ha ők is szeretnék ezt. Zuckerberg születésnapján, február 15-én is üzent az alapítónak:

Gyerekek helyett őt kellene támogatni

Pár nappal később a Google-alapító, Larry Page figyelmét hívta fel arra, hogy tőle is várja a támogatást.

A rapper egyenesen „generációja Disney-jének” tartja magát,

akinek nincs elég erőforrása ahhoz, hogy csodálatos dolgokat alkosson. Szerinte az emberek nem adnak pénzt az olyan igazi művészeknek, mint ő, helyette inkább iskolákat nyitnak Afrikában. Pedig az ő célja is az, hogy jobbá tegye az emberiséget alkotásaival.

Ezzel minden bizonnyal Zuckerberg egyik tavalyi jótékonykodására utalt, amikor több millió dollárral támogatott egy oktatási akadémiát, amely hátrányos helyzetű ázsiai és afrikai gyerekeket tanít.

Kanye West rappernek még saját divatmárkája is van Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Forbes szerint Kanye West egyáltalán nincs reménytelen helyzetben, és koncertezéssel össze tudna szedni elegendő pénzt –

a zenészek a digitális kalózkodás korszakában így szereznek bevételt.

A zenész arra is kérte rajongóit, hogy fizessenek elő a Tidal zenei streamelő szolgáltatásra, ugyanis egyedül itt tette elérhetővé legújabb lemezét, a The Life of Pablo-t.

Miután Kanye feleségül vette Kim Kardashiant, több millió dollárt költött saját ruhamárkájára is. Rendkívül drágán kínálja kollekcióit,

egy melegítőnadrág 510 dollárba (141 ezer forint) kerül.

Egy 2015-ös interjú alapján a rapper csak a divatmárka által 16 millió dolláros adósságot halmozott fel.

Zuckerberg még nem válaszolt nyilvánosan a rappernek. Hogy a rapper tweetjei nem jutottak el hozzá, az valószínűleg azért van, mert

Zuckerberg 2012 óta egyáltalán nem aktív a Twitteren.

A postás hozza

Zuckerberg vagyonára nem csak Kanye West vetett szemet. A napokban felbukkant a Facebookon egy vírusszerűen terjedő poszt, amiben egy magyar fiú azt állítja: Zuckerberg

70 ezer dollárt küldött neki a postással, aki már másnap megérkezett hozzá.

Ebből az ajándékból pedig mi is részesülhetünk, ha megosztjuk és lájkoljuk a bejegyzést, lévén azt egyenesen a Facebook tulajai figyelik. A poszt azóta eltűnt, valószínűleg sokan jelenthették, vagy maga a feltöltő törölhette. Készítője azonban pár nap alatt megbizonyosodhatott róla: a Facebookon gyorsan terjed a hülyeség.

Így működik a pénz igénylése Forrás: Origo

Nem tűnt el teljesen a játék, sőt, a lájkvadász oldalak is rákaptak a történetre. A Mulatós nevű oldal egy felhasználó által írt üzenet képét osztotta meg, amely arra buzdítja az embereket, hogy lájkolják az oldalt, adják meg címüket, és írják a kép alá:

„Zuckerberg úrtól várom a pénzt.”