Meglepő bejelentéssel rukkolt elő az Alcatel

idol 4 alcatel onetouch
Vágólapra másolva!
Meglepő bejelentéssel rukkolt elő az Alcatel a Mobil Világkongresszus mínuszos napján. Egy hibrid laptop-tabletet mutattak be, a kiszivárgott Idol 4 és 4S telefonokhoz pedig virtuális szemüveg csomagolás jár.
Vágólapra másolva!

Ugyan maga a Mobil Világkongresszus (MWC) csak hétfőn kezdődik, az Alcatel úgy döntött nem vár tovább, s már szombat este bemutatja legújabb készülékeit.

Az Alcatel nyitotta az MWC-t a mínusz egyedik napon Forrás: Origo

Meglepő módon egy olyan új eszközzel zárták az estét, amely eddig nem szivárgott ki a sajtóban sem.

A OneTouch Plus 10 egy hibrid laptop-tablet.

A táblagép része egy wifis, Windows 10-et futtató eszköz, míg a szintén saját akkumulátorral rendelkező billentyűzet gyors 4G-s kapcsolatot kapott. Így akár wifi hotspotként is funkcionálhat, és az operációs rendszertől függetlenül tud kiszolgálni több eszközt.

A jövő laptopja, állítják Forrás: Origo

Az ötlet zseniális, hiszen akár

a mobil, és minden más eszköz fel tud csatlakozni a netre, s ez a tablet akkumulátorát nem meríti le,

ahogy laptopként lezárt állapotban is elérjük egy okostelefonról, vagy okosóráról a hálózatot.

A készülék összességében háromféle módon használható: tablet, dokkoló és hotspot, illetve laptop üzemódban teljeskörű asztali gép élményét nyújtja, legalábbis ezt ígéri az immár kínai kézben lévő gyártó. Egeret csatlakoztatva hozzá ugyanúgy használhatjuk, mint más kisméretű laptopokat.

Az Alcatel OneTouch Plus 10 Forrás: Origo

A Plus 10 a sztenderd USB-bemenet mellett micro-USB és micro-HDMi portot kapott, az akkumulátor a tabletben 5830 milliamperórás, míg a billentyűzetnek 2580 milliamperórás. A teljes eszköz mindössze 580 grammot nyom,

40 százalékkal könnyebb, mint egy átlagos laptop.

Az IPS-kijelző felbontása 1280x800 pixeles. Intel processzort, 2 gigabájt memóriát, illetve 16 vagy 32 gigás háttértárat tettek a táblagépbe. A készülék vélhetően júniustól lesz kapható.

Induló ára 379 euró, ez 120 ezer forintot jelent átszámítva.

És akkor a mobil

Miután a gyártó már február elején kiszivárogtatta, hogy mit is tudnak majd az új mobilok, így főleg arra voltam kíváncsi, hogy az olyan óriások mellett, mint egy Samsung, a Huawei, és az LG, milyen show-t csinálnak, és milyen lesz kézbe venni a már felsőkategóriásnak szánt Alcatel OneTouch Idol 4S okostelefont.

A telefonok jól néznek ki, még éppen kézbe vehető a telefon méretéből fakadóan. Az oldalán helyezkedik az új Boom Key gomb: amit amilyen jó kimondani, annyira semmi értelme.

Elsőre nem rossz, a hosszabb teszt később jön Forrás: Origo

A cég az egyéve bemutatott Idol 3 eladásai után azt tapasztalta, hogy a felhasználók 68 százaléka 35 év alatti, míg 34 százalékuk 25 év alatti volt. Tehát ezzel

a gombbal, és persze az új logóval az Y-generációt célozták meg.

Alcatel OneTouch Idol 4 és a Boom Key az oldalán Forrás: Origo

A gomb feloldja a telefont, feljebb veszi a hangerőt, ha szól a zene, vagy videónézegetés közben feljebb húzza a fényerőt. Instant lehet vele lezárt állapotban is fotózni, videózni.

Az új Idolok csomagolása is különleges: egy virtuális valóság szemüveggé alakul. A telefon kijelzőjének kettőzésével pedig már

tudunk VR-játékokat, appokat futtatni,

vagy a szemüvegben nézegetni az elkészített videókat és fotókat.

Virtuális sisak maga a csomagolás Forrás: Origo

A két új telefonnal a közép-, és felsőkategóriát célozták meg. Négyféle színben - arany, ezüst, sötétszürke és rózsaszín - lesznek kaphatóak, az indulóár felszereltségtől, és típustól függően 279 eurótól 449 euróig tart, azaz 86 ezer forinttól 138 ezer forintig terjed.

A gyártó elsődleges célja, hogy az év végére az ötödik legnagyobb mobilgyártó legyen.

Ez kínai cég lévén nem lesz nehéz, hiszen a TCL a többi kínai gyártóval egyetemben uralja a top 10-es listát. A 2015 harmadik negyedévig bezárólag az eladások alapján az Alcatel mobilok gyártója a nyolcadik a globális listán: olyan nagy nevek előzik meg, mint az Apple, a Samsung és a Microsoft.

VR-élménnyel érkezik az Alcatel Idol 4 Forrás: Origo

Mindenekelőtt

Azt érdemes megjegyezni, hogy amikor Alcatel okostelefonokról beszélünk, az már régen nem az a francia cég, mint amelyik a legelső OneTouch mobilt gyártotta.

  • 1966: létrejön a francia Alcatel (Société Alsacienne de Constructions Atomiques, de Télécommunications et d'Électronique)
  • 1998: az Alcatel kiadja az első mobiltelefont, ez a OneTouch Easy HF
  • 2004: a francia Alcatel (45%) és a kínai TCL (55%) közös mobilrészleget hoz létre
  • 2005: az Alcatel eladja részesedését a TCL-nek, azóta a kínaiak gyártják teljes mértékig a OneTouch okostelefonokat, tableteket és okosórát
  • 2006: az Alcatel, és a Lucent távközlési cégek összeolvadnak
  • 2015: a finn Nokia felvásárolja a távközlési céget, 2016 januárjában létrejön az Ericsson és a Huwei legerősebb kihívója

Már két éve, Barcelonában a feltámadóban lévő márkák között emlegettük az Alcatelt, akkor még a világ első firefoxos mobilja keltette fel az emberek kíváncsiságát. Tavaly óta aztán

próbálnak kitörni a bagóért kapható, olcsó mobilok köréből.

A 2012-ben megjelent első Idol, majd az azt követő Idol S, és Idol 2 után bemutatták a már középkategóriába szánt telefonjaikat. A 4,7 colos, HD-kijelzőt viselő Idol 3 a maga 60 ezer forintos árával, és automatikusan forduló képernyőjével az egyik legjobb, itthon is garanciával kapható okostelefon volt ennyi pénzért.

Alcatel OneTouch Watch, és az Idol 3 okostelefon Forrás: Origo

Nagytestvére 5,5 colos full-HD kijelzőt kapott.

A januári Las Vegas-i CES-en a Firefox OS, és az Android után egy Windows 10-es mobillal jelentkeztek. Az 5,5 colos okostelefon Amerikában kapható. A cég tervei szerint a Fierce XL után újabb Windows 10-es, de már felsőkategóriás mobilokat dobnak majd piacra.

A MWC mobilexpón kinn lesz az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

Szavazzon!

Ön venne Alcatelt telefont?