Internethez segíti a menekülteket a Vodafone

Szíria Törökország menekültek
Syrians fleeing the war wait to enter Turkey near the Turkish border crossing at Akcakale in Sanliurfa province on June 15, 2015. Turkey said it was taking measures to limit the flow of Syrian refugees onto its territory after an influx of thousands more over the last days due to fighting between Kurds and jihadists. Under an "open-door" policy, Turkey has taken in 1.8 million Syrian refugees since the conflict in Syria erupted in 2011. AFP PHOTO / BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
A szír menekülteknek akar segítséget nyújtani a Vodafone alapítványa. Az új kütyüket több európai országba is eljuttatnák.
Vágólapra másolva!

Némileg kilógnak a Vodafone Alapítvány legújabb kütyüjei a Mobil Világkongresszus termékei közül (melyek többségében a fogyasztóknak készülnek). A telekommunikációs cég jótékonysági alapítványa épp az ENSZ-szel folytat tárgyalásokat azokról a hordozható központokról, melyek

internethez segíthetik az európai országokon áthaladó szír menekülteket.

A Vodafone szerint a menekültek túlnyomó része rendelkezik okostelefonnal és laptoppal is, azonban gyakran híján vannak az áramnak és az internetelérésnek, ezen szeretnének segíteni.

Az általuk csak "megatöltőként" emlegetett eszköz

akkora, mint egy gurulós bőrönd, de egyszerre akár 66 telefon töltésére is képes.

A töltőállomáshoz csatlakoztatható a Vodafone hordozható wifi-állomása is, mellyel az internetelérés is megvalósítható.

Osztályterem egy dobozban

A másik bemutatott eszköz az úgynevezett "instant osztályterem": ezt menekülttáborokba küldenék, ahol a gyerekeket ezzel oktathatnák ottlétük alatt.

Az instant osztályterem tulajdonképpen egy hordozható dobozka, benne egy projektorral és hangrendszerrel, 3G és 4G eléréssel, valamint

25 tablettel, amit a diákoknak lehet kiosztani.

Mindkét új készülék nagyon energiatakarékos, és alig tíz perc alatt felállítható. Arról még nincs információ, hogy mikorra kerülhetnek éles használatba.

A MWC mobilexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!