Ilyet még nem láttunk okostelefonban

2016.02.23. 11:30

Brutális belső memóriával érkezik egy új kínai csúcsmobil, pedig azt hittük, hogy már a négy gigabájt is untig elég.

Nem kevesebb, mint hat gigabájt belső memóriával érkezik a kínai Vivo gyártó legújabb okostelefonja, az XPlay 5. Ez lesz a világ első olyan okosmobilja, aminek ennyi memóriája van.

A mobilba Snapdragon 820-as processzor kerül, 16 megapixeles lesz a hátlapi kamerája. Hajlított, hatcolos kijelzőt kap, mindehhez pedig egy óriási, 4300 milliamperórás akkumulátor társul.

Egyelőre csak ez az egy hivatalos kép van, magát a telefont jövő héten láthatjukForrás: Vivo

Bár a többi specifikáció is a csúcstelefonok közé sorolná a készüléket, a hat gigabájt memória az, ami igazán kiemeli a tömegből. Napjaink legerősebb mobiljainak (mint a Samsung Galaxy S7 vagy a brutális HP Elite X3) is csak 4 gigabájt memóriája van, sok androidos készülék pedig megelégszik a 3 gigabájttal is. 

Bár hardveresen nem érdemes egy kalap alá venni, de az ősszel megjelent iPhone 6s-ben például csak összesen két gigabájt memória van, harmadannyi, mint az XPlay 5-ben. Persze ez ott így is duplája a tavalyinak, és nem sokan panaszkodnak a memória szűkösségére.

Az XPlay 5 hivatalos leleplezésére március elsején kerül sor, így akkor minden bizonnyal az is kiderül, hogy Kínán kívül is kapható lesz-e.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK