Zuckerberg kiakadt alkalmazottjaira

2016.02.26. 11:59

Annak ellenére, hogy a Facebook-alapító korábban már szólt érte, egy dolgozó megint áthúzta a fekete jogvédők mozgalmának szlogenjét. 

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója egy terjedelmes üzenetben kérte arra alkalmazottait, hogy ne legyen elutasítók – derül ki a Gizmodo által megszerzett belsős levélből. 

A cég MPK nevű épületében található egy tábla, amire a dolgozók bármit felírhatnak. Zuckerberg észrevette, hogy a táblára írt „black lives matter” (számít a feketék élete) szlogent valaki áthúzta, és 

az "all lives matter", azaz "minden élet számít" jelszót írta helyette. 

A Black Lives Matter egy feketék jogaiért küzdő társadalmi mozgalom, amely 2013 óta több megmozdulást is szervez. 

Az alkalmazottak bármit írhatnak a Facebook épületében található falraForrás: Flickr

Zuckerberg szerint a szlogen áthúzása tiszteletlen, fertőző és elfogadhatatlan viselkedés.  Szerinte az, hogy a feketék élete számít, az nem jelenti azt, hogy a többi emberé nem – csupán azt szeretnék elérni a feketék, hogy őket is egyenlőként kezeljék. Zuckerberg szerint az áthúzás azt jelenti, hogy egyes véleményeket elnyomnak, ez pedig rossz fényt vet a Facebook-közösségre. 

Mivel korábban már egyszer felszólította a dolgozókat arra, hogy ilyet ne tegyenek, most már következményei is lesznek a dolognak. Már nyomoznak a tettes után. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK