Nem erre az iPadre számítottunk

ipad pro nyomkodják top
A woman touches the new iPad Pro during an Apple product presentation in San Francisco, USA, 9 September 2015. Apple presented two new iPhone models, a revised version of the Apple TV box and the bigger iPad Pro. Photo: Christoph Dernbach/dpa - NO WIRE SERVICE -
Vágólapra másolva!
Eddig úgy tűnt, hogy az Apple az iPad Air vonal új tagját mutatja be márciusi eseményén, ám az új értesülések szerint egy kisebb iPad Pro lesz az újdonság.
Vágólapra másolva!

A 9to5Mac értesülései szerint a márciusi Apple-eseményen nem az iPad Air 3 táblagépet leplezi le a cég, hanem egy kisebb iPad Prót. Az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy a következő tablet az Air vonalát bővíti majd, és megörökli az Ipad Pro stylusát.

Az új modell a novemberben megjelent 12,9 colos iPad Pro 9,7 colos változata lehet. A források szerint március 15-én jelenthetik be az eszközt, és március 18-tól már szállítják.

Kisebb méretben jelenik meg az iPad Pro Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Dernbach

Ezek után már nem meglepő, hogy az új iPad Air 3-ról azt állították: sok hasonlóságot mutat majd az iPad Próval.

A kicsi Pro megörökli a óriási nagytestvér specifikációit,

azaz négy hangszórója lesz, Apple Pencil támogatást kap, valamint processzor és memória terén is ugyanazt tölthetik bele.

Mire számíthatunk még?

A cég valószínűleg még egy négycolos iPhone 5se-t, és új Apple Watch karkötőket mutat be az eseményen. A sokat pletykált iPhone 5SE a cég 5S modelljének újraszabott változata lehet. A négycolos kis iPhone már A9-es chipet (ez található az iPhone 6s-ben is), fejlettebb kamerát, Élő Fotók támogatást, és NFC chipet is kap az Apple Pay mobilfizetési rendszerhez.

Sokan számítanak új Apple Watch szíjakra is, főként egy új, katonai stílusú, nejlonból készülő termékvonalra.

Ezzel együtt bejelenthetik a watchOS 2.2 operációs rendszert is.

A 9to5Mac forrásai szerint azonban csak az év második felében láthtunk második generációs Apple Watchokat, márciusban még csak új szíjakat mutatnak.