Odacsap a Microsoft a hackereknek

microsoft holo studio windows 10
Vágólapra másolva!
Egy vírusirtóban egyesítené fejlesztéseit a Microsoft, hogy a szoftver minden eddiginél hatékonyabban szűrhesse ki a számítógép gyanús műveleteit.
Vágólapra másolva!

Erősít az üzleti ügyfelek védelmén a Microsoft, méghozzá gépi tanulással – jelentette be a cég blogján. A Windows Defender nevű vírusirtót fejleszti tovább, ez lesz a Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP).

A szoftver nem különálló fájlokat vizsgál át, hogy megtalálja a vírusokat, hanem teljes egészként elemzi a rendszer viselkedését. Profilt készít a számítógép használatáról, ez alapján ismeri fel majd a gyanús műveleteket.

A Windows 10 lesz az eddigi legbiztonságosabb Windows - ígéri a cég Forrás: Microsoft

Számos Microsoft-technológiát egyesít majd: a Windows 10-be épített felhőalapú elemzést, a viselkedésérzékelőket, és a Microsoft intelligens gráfokat is. Ha gyanús tevékenységet észlel, arról rögtön értesíti a rendszergazdát.

A Microsoft ezen felül

egy globális, felhőalapú adatbázist is épít majd,

amelyben a korábbi hekkertámadások során érintett többmillió gyanús fájlt, és viselkedést gyűjtenek egybe.

A módszerrel a kifinomult módokon támadó hekkereket lehetetlenítenék el, akik a nulladik napi sebezhetőségeket használják ki, és a pszichológiai manipulációt is bevetik.

A szolgáltatás az év későbbi felében lesz választható cégek számára, ám ha beválik, akár a hétköznapi felhasználókhoz is eljuthat.