Hackerek segítségét kéri a Pentagon

hacker
Adatokat lopott, 334 évet ülhet
Vágólapra másolva!
Első ízben indít olyan hibakereső (bug bounty) programot a Pentagon, amelyben külsős hackerek segítségét kéri. Ők szűrnék ki a biztonsági hibákat weboldalaikon, ezért pénzjutalmat kapnának. Előtte természetesen mindenkit alaposan átvilágítanak.
Vágólapra másolva!

Külsős hackereket kér fel arra az Amerikai Védelmi Minisztérium, hogy próbálják feltörni rendszereiket - első körben csak nyilvános honlapokat. Ez az első ilyen jellegű program, amit az amerikai kormány indított.

A „Hack the Pentagon” egy bugvadász (hibakereső) program, több nagy tech cégnek is vannak ilyen kezdeményezései. Ennek célja, hogy

külsős biztonsági szakemberek, hackerek kiszúrják a sebezhetőségeket

egy adott weboldalon, alkalmazásban, hálózatban, azok megtalálásáért pedig pénzjutalmat kapnak.

Így még azelőtt észre lehet venni a sebezhetőségeket, hogy azt a rosszindulatú hackerek kihasználnák. A kormány azt várja a programtól, hogy az segít megerősíteni a nemzeti védelmet.

Nem csak rossz szándékú hackerek vannak Forrás: AFP

A Fehér Ház vezető adattudósa, DJ Patil szerint a bugvadász program a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb megoldás a hálózatok biztonságának erősítésére.

A programban résztvevő hackereknek amerikai állampolgárnak kell lenniük, a munka megkezdése előtt pedig alaposan átvilágítják őket.