Az Intel is át akarja alakítani a valóságot

daqri intel kiterjesztett valosag ar
Ipari használatra készült az AR-sisak
Vágólapra másolva!
Belsős források szerint olyan kiterjesztettvalóság-headseten dolgozik az Intel, ami a cég egyedi mélyérzékelő technológiáján, a RealSense-n alapulna.
Vágólapra másolva!

A Microsoft HoloLenshez hasonló, kiterjesztettvalóság-headset prototípusán dolgozhat az Intel – állítja a Wall Street Journal. A headset tervét azonban nem a végfelhasználóknak készítik, helyette olyan gyártókkal szerződnének le, akiknek elkészíthetnék a headsethez szükséges komponenseket.

Az Intel számtalan piacon kínál komponenseket, például a fitneszkütyükhöz és drónokhoz. A kiterjesztett valóság egy újabb terület, ahol

a cég mikroprocesszorai mellett a 3D-s kameratechnológiájukat is kamatoztatni tudják.

A kiterjesztett valóság (AR), másnéven kevert valóságban a valódi világot látjuk, kiegészítve digitális elemekkel. Nem összekeverendő a virtuális valósággal (VR) amelyben a felhasználó egy teljesen számítógép által generált jelenetbe kerül.

Ipari használatra már készült egy AR-sisak az Intel közreműködésével Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

Az Intel eszköze a cég RealSense technológiáján alapulna. A RealSense olyan mélységérzékelő kamera,

amely képes háromdimenziós elemek felismerésére, és külön választására.

Egyre több eszközben hasznosítják a kamera tudását: drónok vagy robotok szemeként is felhasználható. Többek közt a deneverként repülő Asctec Fly robotkopter, és a Segwayjel közös deszka is ezt használja. A cég a Google-lel karöltve egy olyan telefonon is dolgozik, amely képes felismerni a teret és a különböző objektumokat.

Ipari-sisakot már készítettek

A chipgyártó a Daqri nevű céggel közösen fejlesztett már egy AR-eszközt, ami a legújabb Intel m7 processzort, és a RealSense 3D kamerát használja. A Daqri Smart Helmet valójában egy sisakból és szemüvegből álló fejfedő, ami az építkezést egy kiterjesztett valóság térré változtatja.

Az építkezéseken és gyárakban olyan módon könnyíti meg a dolgozó munkáját, hogy a környezetében látható objektumokról jelez ki különféle információkat, diagramokat és vázlatokat a kiterjesztett valóságban. Ez a problémák megoldását, javítást, építkezést segíti, a munkás kezét nem foglalják le a papíralapú kézikönyveket sem.