Már emojiban is kiteljesedhetnek a nők

2016.03.08. 17:03

Egy új hangulatjelkészlettel kedveskednek a nőknek. Űrhajós, és barkács: száznál is több, különféle foglalkozású női emojit adhat a mobilbillentyűzethez.

Emojikkal kedveskedik nőnap alkalmából a Telenor. Az emojik, azaz kis képes hangulatjelek népszerűbbek, mint valaha: mint a Facebook tavaly nyári kutatásából kiderült, a jókedvünket harmadrészt már csak emojikkal fejezzük ki, nem szavakkal.

Ezek viszont általában túlságosan leszűkítve ábrázolják a nemi szerepeket – derül ki a szolgáltató közleményéből.

Űrhajós, súlyemelő, fűrészes és bokszoló női emojiForrás: Telenor

Ezért készítettek egy olyan letölthető hangulatjelkészletet, amiben a női figurát nem csak fodrászként, vagy táncosként ábrázolják.

Lehet akár űrhajós, programozó, csillagász vagy súlyemelő is. A készlet közel 100 érdekes karakterrel bővíti a telefon billentyűzetét.

A See Myself béta verzióját elvileg keddtől lehet letölteni a Google Playről - a cikk írásakor még nem volt elérhető -, hamarosan pedig az App Store-ból is letölthető lesz.

Tarolnak az emojik

A hangulatjelek tarolnak: tavaly a sírva-nevetős emoji fej lett az év szava az Oxford szótárban. A hangulatjelek nem csak a csevegést, de jelszavainkat is forradalmasíthatják, amíg nem tör be a biometrikus azonosítás mindenhova. Nemrég ráadásul megérkezett az emojicode is: egy olyan programozási-nyelv, ami kizárólag hangulatjelekből áll. 

A Durex is üzent már saját emojivalForrás: Durex

A Durex is próbálta már fontos dologra felhívni a figyelmet emojin keresztül. Az elsősorban óvszerekről és mindenféle szexuális segédeszközökről ismert cég chaten terjedő, óvszert ábrázoló képecskével népszerűsíti a biztonságos együttlétet.

Az emojik egyre fontosabb eszközei a társadalmi kommunikációnak.

még több emoji