Szellem e-maileket kapnak az iPhone-osok 1970-ből

iphone 6s kína címlapi kép
A customer uses her new smartphone during the release of the iPhone 6s at an Apple store in Shanghai on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Újabb hiba jelentkezett az iPhone-ban. Ismét az a bizonyos 1970. január elsejei dátum kísért. Olyan szellemüzenetek érkeznek az eszközre, amit elvileg a távoli múltból küldtek.
Vágólapra másolva!

Az iPhone és iPad készülékeken az e-mail applikációt ellepték a múltból érkező levelek. A legtöbb felhasználó azt hitte, hackerek vették át az uralmat a mobilok felett,

valójában ismét egy iOS-hibáról van szó.

Teljesen üres, feladó, tárgy és szöveg nélküli üzenet érkezik a postafiókba, amelyet a dátum szerint 1970. január elsején adtak fel. Ismerős a dátum? Februárban terjedt az Apple-tulajdonosok közt, hogy ha a készüléket visszaállítják ezen dátumra, az tönkrevágja az eszközt.

Az Origo több olvasója is volt olyan bátor, hogy kipróbálja ezt, és működött. Van, akinek pár óra után helyreállt a rendszer, másnak szervizbe kellett vinni az eszközt. Az Apple azóta kiadott egy javítást az "Error 53" kódjelű szoftverhibára.

Kísért a múlt

Vélhetően most is az iOS hibájáról van szó, és azért érkeznek az üres levelek a múltból.

Az 1970.01.01. dátum a számítógépeken, kütyükön az időszámítás kezdete.

A Unix-idő óta eltelt másodperceket számolják a gépek, így mérik az időt. A cikk írásakor például 1,457 milliárd másodpercnél jártunk éppen. Az 1970-es dátum pedig 0-t jelent, a kezdetet, így ezek adat nélküli levelek, vélhetően az e-mail szerver hibája okozza a jelenséget.

Szavazzon!

Önnél is jelentkezett a hiba?