3D-s sportközvetítésekben hisz az Intel

LeBron James (Miami Heat), Tim Duncan (San Antonio Spurs), kosárlabda
LeBron James (L) of the Miami Heat is guarded by Tim Duncan (R) of the San Antonio Spurs during Game 4 of the 2014 NBA Finals on June 12, 2014 at the American Airlines Arena in Miami, Florida. AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
Vágólapra másolva!
360 fokos sportközvetítésekhez vett technológiát az Intel, nagy terve van vele.
Vágólapra másolva!

Az Intel bejelentette, hogy felvásárolja a Replay Technologiest: azt az izraeli céget, amely a freeD videó-technológiát fejleszti. A 3D-s technológia különlegessége, hogy a sportközvetítéseket 360 fokban láthatják a nézők visszajátszáskor.

A céggel 2013 óta működik együtt a chipgyártó, a legutóbbi NBA All-Star kosármérkőzésen már élesben is bevetették a módszert. Ezen a videón nézheti meg, hogy kell elképzelni a közvetítést:

Az arénában 28 ultra HD kamerát helyeztek el, a felvételek feldolgozáshoz és közvetítéséhez az Intel számítási technológiáit használták: processzorát, valamint szervereit.

A cég nem hozta nyilvánosságra a vételi árat, egy izraeli üzleti portál szerint

175 millió dollár (közel 50 milliárd forint) lehetett.

3D-ben erősít a cég

Az Intel már évek óta erősít 3D technológiák terén. RealSense 3D kameráit már évek óta hasznosítja különféle eszközökben. A RealSense olyan mélységérzékelő kamera,

amely képes háromdimenziós elemek felismerésére, és külön választására.

Egyre több eszközben hasznosítják a kamera tudását: drónok vagy robotok szemeként is felhasználható. Többek közt a deneverként repülő Asctec Fly robotkopter, és a Segwayjel közös deszka is ezt használja. A cég a Google-lel karöltve egy olyan telefonon is dolgozik, amely képes felismerni a teret és a különböző objektumokat.