3D-s sportközvetítésekben hisz az Intel

2016.03.10. 14:40

360 fokos sportközvetítésekhez vett technológiát az Intel, nagy terve van vele.

Az Intel bejelentette, hogy felvásárolja a Replay Technologiest: azt az izraeli céget, amely a freeD videó-technológiát fejleszti. A 3D-s technológia különlegessége, hogy a sportközvetítéseket 360 fokban láthatják a nézők visszajátszáskor. 

A céggel 2013 óta működik együtt a chipgyártó, a legutóbbi NBA All-Star kosármérkőzésen már élesben is bevetették a módszert. Ezen a videón nézheti meg, hogy kell elképzelni a közvetítést:

Az arénában 28 ultra HD kamerát helyeztek el, a felvételek feldolgozáshoz és közvetítéséhez az Intel számítási technológiáit használták: processzorát, valamint szervereit.

A cég nem hozta nyilvánosságra a vételi árat, egy izraeli üzleti portál szerint175 millió dollár (közel 50 milliárd forint) lehetett.

3D-ben erősít a cég

Az Intel már évek óta erősít 3D technológiák terén. RealSense 3D kameráit már évek óta hasznosítja különféle eszközökben. A RealSense olyan mélységérzékelő kamera,

amely képes háromdimenziós elemek felismerésére, és külön választására.

Egyre több eszközben hasznosítják a kamera tudását: drónok vagy robotok szemeként is felhasználható. Többek közt a deneverként repülő Asctec Fly robotkopter, és a Segwayjel közös deszka is ezt használja. A cég a Google-lel karöltve egy olyan telefonon is dolgozik, amely képes felismerni a teret és a különböző objektumokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK