Milliók használják a butított Facebookot

2016.03.10. 13:40

Jelentős mérföldkövet lépett át a szegényebb országokba szánt Facebook-alkalmazás, már több mint százmillióan használják.

Már több mint százmillió felhasználója van a Facebook Lite alkalmazásnak. Az Android-exkluzív applikációt főként olyan szegényebb országokba szánták, ahol a legtöbb embernek nincs pénze gyors mobilinternetre, vagy a lehetőségek nem adottak rá. A Facebook Lite 150 országban érhető el, és Indiában, Braziliában, Mexikóban és Indonéziában a legnépszerűbb.

Maga az alkalmazás alig egy megabájtot foglal el, szemben a teljes értékű változattal, aminek  negyvenkét megabájt kell.

Az aprócska, lebutított Facebook appba nemrég új funkciók is kerültek. Most már támogatja a videolejátszást, a nagyítható fotókat és az emoji hangulatjeleket is.

A Facebooknak ez lett a leggyorsabban terjedő mobilalkalmazása, ami nagy győzelem számukra. Mark Zuckerberg évek óta arról beszél, milyen fontos, hogy a szegény országokba is eljusson szolgáltatásuk.

Bár a Facebook vezérigazgatója ezzel nem biztos, hogy egyetértene, mi az Origónál azt ajánlottuk: inkább mindenki törölje le a Facebook-alkalmazást a telefonjáról, mert ez sokat gyorsíthat telefonunkon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK