Beteszi a lábát a Google Kubába

2016.03.22. 09:24

Hamarosan már nem csak az állami internetet használhatják a kubaiak, mondta az amerikai elnök.

A Google lesz az egyik első amerikai cég, mely segít az internetszolgáltatás kiépítésében Kubában, jelentette be Barack Obama. Az Egyesült Államok elnöke elmondta, hogy a cég a szélessávú wifi internetelérés kialakításával lett megbízva a szigeten.

Az Egyesült Államok és Kuba között tavaly ért véget a hidegháborús időszak, s fél évszázad után ismét felvonták az amerikai zászlót a kubai nagykövetségen. Így várható volt, hogy hamarosan az amerikai cégek is nyitnak feléjük.

Arról még nincs szó, hogy a Google egész pontosan milyen módon segít majd az internethozzáférés támogatásában. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a terabites sebesség felé kacsintgató Google Fiber internetszolgáltatás érkezik majd meg a szigetországba.

Obama elnök jelentette be a nagy hírtForrás: AFP

Kubában egyébként tavaly építették ki az első wifi állomásokat, ám ezek 4,5 dolláros óradíja (átszámítva kb. 1200 forint) túl soknak bizonyult a lakosság számára.

Ha a Google-nek sikerül is megfizethető alternatívát kínálni a lakosságnak, még mindig szembe kell nézzenek a komoly állami cenzúrával és tartalomkorlátozással, ami meggátolhatja a gyors terjedést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK