Ingyenes lett a Google szuper képszerkesztője

2016.03.25. 10:42

Ingyenessé tette a Google a Nik képszerkesztő csomagját, amit eddig 42 ezer forintért lehetett megvenni. Aki korábban megvásárolta, annak megtérítik az árát.

Aki asztali gépen szerkeszt képeket, annak van egy jó hírünk. A Google ingyenessé tette a Nik kollekciót, ami egy hét szuper bővítményből álló képszerkesztő készlet. 

Aki 2016-ban vásárolta meg a kollekciót, annak megtérítik a teljes árat a következő napokban. 

A Nik Collection hét bővítményeForrás: Origo

A kollekció hét pluginből áll, ezek a következők:

  1. Analog Efex Pro
  2. Color Efex Pro
  3. Silver Efex Pro
  4. Viveza
  5. HDR Efex Pro
  6. Sharpener Pro
  7. Dfine 

Eddig a készlet ára 150 dollár, azaz átszámítva 42 ezer forint volt,  mostantól azonban bárki ingyenesen letöltheti Mac- és Windows-gépekre is. A bővítmények Adobe Photoshop CS4-nél, Lightroom 3-nál és az Apple Aperture 3.1-nél frissebb képszerkesztőkkel kompatibilisek, ahogy a Photoshop Elements 9-13 szoftverrel is működnek.

Még több beállítási lehetőség van a kezünkbenForrás: Origo

A Google 2012-ben vásárolta fel a Nik szoftvert, amikor az iOS-re fejlesztett mobilos képszerkesztőt, a Snapseedet is megvette. Nem csoda, hogy azóta az applikáció Androidon is elérhetővé vált. 

A drága, akkor még 500 dolláros Nik készlettel a Google nem csak egy szoftvert, de a fizető ügyfeleket is megszerezte magának.  A kollekció árát – igazodva a meglévő palettához – 150 dollárra csökkentették. Úgy tűnik azonban, ez sem volt elég, a Nik még így sem tudott teljesen beépülni a főleg ingyenesen kínált szolgáltatások közé. 

A Google ezt most belátta, és inkább ingyenessé tette a bővítményeket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK