PC-vel is működhet majd a Sony VR-sisakja

playstation vr headset virtuális valóság
Konzolra érkezik a virtuális valóság
Vágólapra másolva!
Lehetséges, hogy egy napon a PC-t is támogatja majd a Sony virtuálisvalóság-eszköze, a PlayStation VR. 
Vágólapra másolva!

A Sony ügyvezető alelnöke, Ito Maszajaszu szerint elképzelhető, hogy a PlayStation VR (PSVR) virtuálisvalóság-sisakot PC-vel is lehessen majd használni a jövőben. Maszajaszu a Nikkei című lapnak adott interjújában hintette el, hogy mivel a PlayStation 4 több téren is hasonlít működését tekintve a PC-hez, a VR-sisak akár kompatibilis is lehet vele majd egyszer.

Hozzátette: ugyan nincs még mit pontosan bejelenteniük, de a PSVR-ral később több piacra is be fognak lépni. Előtte viszont a játékok fejlesztésére összpontosítanak.

Konzolra érkezik a virtuális valóság Forrás: Sony

A PSVR októberben jelenik PlayStation 4 konzolhoz, 400 euróba (kb. 125 ezer forint) fog kerülni. Ez jóval jutányosabb, mint a konkurens Oculus Rift sisak (kb. 217 ezer forint), vagy a HTC Vive eszköz (kb. 280 ezer forint).

Mit tud a PlayStation VR?

PlayStation VR

Kijelző: OLED
Panel méret: 5,7 hüvelyk
Felbontás: 1920xRGBx1080
Képfrissítési ráta: 120Hz, 90Hz
Látószög: 100 fok
Érzékelők: gyorsulásmérő, giroszkóp, PlayStation Eye szemmozgáskövető
Audio: 3D audio
Input: PlayStation Move, Dual Shock 4 kontroller
Megjelenés: 2016 október
Ár: 400 euró (kb. 125 ezer forint)

Az eddig Project Morpheus kódnéven emlegetett eszköz, a PlayStation VR használatához nem kell drága PC, csak egy PlayStation 4. A Sony-nak kézenfekvőnek tűnt az ötlet, hogy elkészítse a sisakot, a játékos mozgásának követéséhez és az irányításhoz szükséges technológia már ott volt a cég kezében. A jól bevált PlayStation Camera és PlayStation Move fog dolgozni az eszközzel, a kamerát külön kell megvásárolni hozzá.