Magyarok fejlesztik az okossportpályát

Mexikói és kanadai játékosok a Pánamerikai Játékok squash versenyén Mexikóban 2011-ben
Vágólapra másolva!
Érzékelőkkel felszerelt okossportpályát épít ki az Ericsson, az ELTE és a BME közös projektje keretén belül. Ez nem csak játékosabbá teszi a sportot, de hasznos elemzésekkel szolgál a sportolóknak.
Vágólapra másolva!

Okossportpálya fejlesztésén dolgozik az Ericsson Innovációs Garázsa az ELTE és BME egyetemekkel együtt. Az okosított, squash sporthoz szánt pályát intelligens eszközökkel szerelnék fel, így építve belőle egy sportanalitikai rendszert.

A pályán elhelyezett érzékelők gyűjtenének adatokat a sportolók mozgásáról és a meccsről, majd ezekből az információkból egy felhőalapú elemzőrendszer készítene valós idejű elemzéseket. Azaz rögtön lehetne látni, hogyan teljesít egy-egy sportoló, és milyen hatékony a játéka. Ezek az információ k a hobbisportolók, kezdők és profik hasznára is válhatnak.

A SmartActive Squash rendszer fejlesztésével az a cél, hogy egy olyan rendszer készítsenek, ami képes adatfolyamokat valós időben feldolgozni, felhőalapon. Később más sportokhoz is lehetne használni, nem csak fallabdához.

Az első rendszerelemek és szolgáltatások tesztelése sikeres volt, most egy próbapályát fognak kiépíteni a budapesti Gold Centerben.