Hülyeségekre buzdítottak a techcégek

aprilisi trefa nyalas
Vágólapra másolva!
A Google egy rosszul elsült tréfával húzta fel a felhasználókat, míg más cég azt mesélte be, hogy érezzük az ételek ízét, ha megnyaljuk a telefont. Mások azzal viccelődtek, hogy drónokkal szállítják ki az autókat. Ezek voltak a legfurább áprilisi tréfák.
Vágólapra másolva!

Razer kenyérpirító

Valószínűleg ez sem lenne olcsó Forrás: Razer

A meglehetősen borsos árú kiegészítőket gyártó Razer egy olyan termékkel döbbentette meg a játékosokat, amiről már az első pillanatban sejthető volt, hogy viccnek szánták. A cég a tőle megszokott egerek, billentyűzetek és headsetek helyett egy kenyérpirítót jelentett be. A kedvcsináló szerint nemcsak finom reggelit lehet vele készíteni, de még a cég logóját is ráégeti a pirítósra. Attól félve, hogy valaki ezt is komolyan veheti, rátettek még egy lapáttal: nyereményjátékot hirdettek, amivel a kenyérszimulátor játék, az I Am Bread egyik példányát lehet megnyerni.

Besült a Gmail

Míg a Razer kenyereket sütött, addig a Google besült a saját áprilisi tréfájával. A cég bejelentette a Mic Drop funkciót a Gmail levelezőn belül, amivel úgy inthetünk búcsút egy levelezésnek (némíthatjuk), hogy a másik fél egy Mic Drop gifet kap tőlünk válaszként. Ez a mozgókép azt fejezi ki, hogy véget ért a mondandónk, és eldobjuk a mikrofont. Azonban több fejtörést okozott, mint nevetést, mivel rögtön a Küldés gomb mellé rakták az opciót, sokan véletlenül kattintottak rá. Így fontos beszélgetésektől vágták el magukat, ezért hamar ki kellett kapcsolni.

Műanyag Google Cardboard

A Google másik tréfája jóval ötletesebbre sikerült. Egy olyan műanyagból készült, áttetsző Cardboard VR-eszközt mutattak be, amin csak keresztül kell néznünk, hogy lássuk a valóságot… Ehhez fel kell vennünk az átlátszó szemüveget - még lyukat is vágtak rá a két szemünknek, hogy jobban lássunk. Természetesen működik minden appal, és ha teniszezés közben viseljük, akkor is "tökéletesen immerzív élményt kapunk". Ha van rajtunk karóra, és rápillantunk, akkor az analógóra-funkció is működik.

Táncparketté vált a Google Maps

Táncos hajlamait is kiélte a Google Forrás: Google

A Google kreativitásából még többre futotta. Ha ma megnyitjuk a Google Térképeket, a kereső arra buzdít, hogy látogassunk el Funky Townba. A térkép utcanézetét jelölő narancssárga kis pálcikaember új ruhát kapott, egy lila diszkószerkót. Ami még jobb: egy látványos táncot is lejt nekünk okostelefonon. Ha az "Explore Nearby" opciót választjuk a telefonos appban, és ellátogatunk Funky Townba, beleszökik a bugi a lábába.

Nyalj, és érezd!

A süti ízéhez csak nyalni kell a telefont Forrás: OpenTable Taste

Az OpenTable ötletét egyáltalán nem bánnánk, ha működne. A cég olyan appot jelentett be, amin keresztül nyalható ételfotókat nézhetünk: amint a nyelvünk végigszántja a képernyőt, érezzük az étel ízét. A körítés szerint a különleges technológia úgy működik, hogy a telefon feltérképezi az ízlelőbimbóinkat, és az agyunkkal művel valamit. Ezután sokkal könnyebb dönteni, hogy foglaljunk-e asztalt egy adott étteremnél.

CarWow szállítódrónok

Ez manapság már semmiség Forrás: Carwow

A CarWow autókereskedő oldal nagyravágyó álmokkal viccelődött: az Amazon nyomán drónokkal szállítják ki a csomagokat, amik történetesen súlyos autók. Az ikonikus Chinook helikopterek órák alatt rakják le a rendelő ajtaja előtt az új járgányt, az meg se kottyan nekik.

A nadrágok internete

Húsvétkor jól jött volna Forrás: Origo

A Samsung az IoT-eszközök (Internet of Things - Dolgok Internete) piacának meghódítása után úgy döntött, hogy az Internet of Trousersben, a nadrágok internetében van a jövő. A wifivel felszerelt okosövnek van egy riasztója, ami figyelmeztet minket a testmozgásra, ha már túl sokat ültünk. Ha pedig túl sokat ettünk, akkor lezárja a hűtőt, hogy ne együk túl magunkat. Azt természetesen csak anyukánk vagy más hozzátartozónk tudja újra kinyitni.

A nyelvtanulók igazi álma

Sosem volt olcsóbb a nyelvtanulás Forrás: Duolingo

A nyelvtanulást segítő Duolingo app készítői olyan technológiával álltak elő, aminek köszönhetően már nincs is szükség az appjukra. A Duolingo Pillow azt ígéri, hogy másnap napfelkeltére már folyékonyan fogunk beszélni egy nyelvet, mindössze annyi a dolgunk, hogy ezen a párnán hajtsuk álomra a fejünket, az majd magától beletölti a tudást a fejünkbe, míg mi alusszuk az igazak álmát.