Kamerás okoskontaktlencsén dolgozhat a Samsung

szem implant biohack
Vágólapra másolva!
Okoskontaktlencse lehet a Samsung kiterjesztettvalóság-eszköze, ami egyenesen viselője szeme elé vetítené a képeket. A beépített kamerával pedig fotózni is lehetne, méghozzá pislogással, vagy hunyorgással.
Vágólapra másolva!

Már két éve benyújtotta szabadalmi kérelmét egy okoskontaktlencséről a Samsung - derítette ki a Sammobile blog. A tervrajz szerint a lencsében lenne apró kijelző, kamera, antenna és számos szemmozgást követő érzékelő is. A kijelző közvetlenül a viselője szeme elé vetítené a tartalmakat, az ehhez kapcsolódó számítási feladatokat pedig egy okostelefon végezné, amivel a beépített antennán keresztül kommunikálna a lencse.

A Google Glassben látott megoldáshoz hasonlóan

pislogással, hunyorgással lehetne vezérelni és fotózni is,

legalábbis erről árulkodik a miniatűr, beépített kamera.

Természetesebb viselet lehet, mint az okosszemüveg Forrás: Flickr/Pascal

A kérelem szerint a fejlesztés főleg azért indult, mert az okosszemüvegek esetében romlik a kivetített kép minősége, emellett a lencsék viselése sokkal természetesebb élményt nyújthat.

A szabadalom létezése természetesen még nem jelenti azt, hogy piacra is kerül az eszköz, a cég nem erősítette meg a létezését. Mindenesetre ezzel együtt a Samsung a pislogással kapcsolatos „Gear Blink” nevet is levédette két éve, aminek valószínűleg köze lehet az okoslencséhez.