Tunéziai hackerek törték fel a győri kórház honlapját

muslim hack
Így nézett ki a győri kórház weboldala is tegnap este
Vágólapra másolva!
Egy tunéziai hackercsoport törte fel a győri Petz-kórház honlapját, s hagyott hátra üzenetet. Az oldal hamar helyreállt. Nem ez az első eset, hogy hacktivisták törnek fel magyar portálokat.
Vágólapra másolva!

Tunéziai hackerek törték fel a győri Petz-kórház honlapját. Aki a weboldalt megnyitotta, a szokásos felület helyett a hackerek üzenetét találta - írta a kisalfold.hu. Pár óra alatt sikerült helyreállítani az oldalt.

A "Free Palestine" - a palesztinok felszabadítását zászlajukra tűző, tunéziai Kalachinkov Team azt üzente: "A muszlimok nem terroristák".

Kettős mércével vádolják a Nyugatot. Üzenetük szerint amikor amerikaiak, oroszok, izraeliek, és zsidók veszik el mások életét, az nem számít terrorizmusnak. Mintha a kifejezést csak a muszlimok támadásaira tartanák fenn, írták.

A győri kórház weboldalán is ezt az üzenetet hagyták Forrás: Origo

A Kalachinkov Team egy Izrael-ellenes aktivista csoport. Úgy tűnik, több honlapot is feltörtek egyszerre, és olyan üzenet hagytak hátra, mint ami a győri kórház oldalán fogadta a látogatókat. A Google keresőben kutatva számos honlap elején díszelgett a nevük.

A csoportnak saját Facebook-oldaluk is van, ahol a feltört oldalak linkjeit teszik közzé. Hogy milyen alapon választják ki célpontjaikat, nem tudni: teljesen eltérő tematikájú, méretű weboldalak szerepelnek a listák.

Megszaporodtak a támadások

Magyarországon több ízben törték már fel honlapokat hacktivisták. Márciusban a Fallaga csoport törte fel a Kecskeméti Női Kézilabda SE (KNKSE) régi honlapját, januárban a Rockmaraton oldalát támadták. Tavaly a Bács-Kiskun megyei Zsana község, a Pécsi Kistérségi Társulás és a szintén pécsi Zengő együttes honlapját is feltörték.

A cél mindig az, hogy üzenetet hagyjanak.

Az üzemeltetők jellemzően pár óra alatt helyre tudják állítani az oldalakat.