Eldugott mappa nyel be fontos üzeneteket a Facebookon

mark zuckerberg morcos top
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
A Facebook pár hónapja gondolta újra a bejövő levelek kezelését, ám egy gyenge pontot még nem orvosolt: a spameknek szánt, eldugott mappa sok fontos üzenetet is benyel az ismeretlenektől. A felhasználók egy része ráadásul azt sem tudja, hogy létezik.
Vágólapra másolva!

A Facebook pár hónapja szüntette meg a felhasználók által nem kedvelt Egyéb mappát, ami rendre elnyelte az ismeretlen emberektől érkező üzeneteket. Most már az Engedélykérések funkció gondoskodik arról, hogy értesítést is kapjunk, mikor ismeretlentől érkezik levél.

Van azonban egy harmadik, eldugott mappa is a bejövő üzenetek számára,

ami a felhasználók nagy részének eddig fel sem tűnt.

Az Üzenetek menüben a Továbbiak opció alatt megnézhetjük az olvasatlan, szűrt és archivált leveleket is. A Szűrtek alá rakja automatikusan a Facebook azokat az üzeneteket, amikről úgy gondolja: a felhasználók nem akarják látni, mert valószínűleg spamek.

Néha ide is érdemes benézni Forrás: Origo

A napokban rengeteg felhasználó értesült erről egy cikknek köszönhetően, majd belenéztek az eddig fel nem fedezett mappába. A levelek közt voltak olyanok, amiket már elhunyt barátoktól, régi ismerősöktől kaptak, de valamiért megszűrte azokat az oldal.

Többen Twitteren is közzétették, hogy milyen fontos levelekre bukkantak. Egy nővel az unokatestvére próbálta felvenni a kapcsolatot halála előtt. Volt, aki a személyi iratait hagyta el, de az ismeretlen megtaláló által írt levelet benyelte a Facebook.

A legtöbben azt kritizálták, hogy a mappa el van dugva. A legtöbb felhasználó csak a két fő funkciót használja, a Mostanában kapott levelek és az Engedélykérések alá néz be, mert azok vannak szem előtt.

Valószínűleg a levelezőkben látott megoldás lenne a praktikus: például a Gmailben és az Outlookban is jól látható helyen van a Levélszemét mappa, hogy az alkalomadtán elkeveredett üzeneteket is szemmel lehessen tartani.

Szavazzon!

Ön szokta nézni ezt a mappát?