Már PC-n is használhatjuk Snowden kedvenc csevegőjét

signal messenger app
Laptopon is biztonságosan cseveghetünk
Vágólapra másolva!
Megjelent a Signal Private Messenger asztali verziója, már PC-n is lehet használni a teljes titkosítást használó csevegőt.
Vágólapra másolva!

Négy hónapnyi zárt tesztelés után megjelent a Signal Private Messenger csevegőapp asztali verziója. Az alkalmazás főleg arról vált ismertté, hogy az amerikai titkosszolgálat megfigyelési módszereit leleplező Edward Snowden szerint is olyan biztonságos, hogy azt napi rendszerességgel használja.

Laptopon is biztonságosan cseveghetünk Forrás: Signal

A teljes, végponttól végpontig terjedő titkosításnak köszönhetően még maguk a fejlesztők sem tudnak belenézni az üzenetekbe, akkor sem, ha törvényi utasítást kapnak egy-egy információ kiadására. Így titkosítottan lehet rajta keresztül szöveges üzeneteket, képeket, videókat küldeni, valamint hanghívásokat kezdeményezni.

Christopher Soghoian, neves amerikai technológiai szakértő szerint amikor valaki letölti a Signalt, „az FBI vezére, Jim Comey sírni kezd”.

A desktopos verziót a Google Chrome webáruházából lehet letölteni, használatának feltétele, hogy androidos készülékünken is telepítve legyen az app. iOS-es eszközt egyelőre még nem támogat.

Miután regisztráltunk telefonszámunkkal, a mobilos Signalban a Beállítások közt hozzá kell adnunk a laptopunkat, asztali gépünket a fiókhoz. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az asztali böngésző telepítőjének utolsó lépésében kapunk egy QR-kódot a képernyőre, amit be kell szkennelnünk az okostelefonnal. Ezután összeköti a két készüléket, és minden üzenetet szinkronizál.

A verziónak még vannak hiányosságai, ahogy említettük, nem lehet használni iOS-es eszközökkel. Csoportos beszélgetést sem lehet létrehozni az asztali verzióval, ahhoz előtte telefonon kell elkészíteni a csoportot.